ICE BUCKET CHALLENGE: Ce pericol fatal ascunde acest act caritabil

23 august 2014 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

ICE BUCKET CHALLENGE. Campania Ice Bucket Challenge, care a ajuns şi în România, vizează strângerea de fonuri pentru cei afectaţi de un sindrom neurovegetativ grav. Acest act caritabil îi poate pune în pericol de moarte pe cei care acceptă provocarea, potrivit specialiştilor. 

ICE BUCKET CHALLENGE: Ce pericol fatal ascunde acest act caritabil

ICE BUCKET CHALLENGE: Ce pericol fatal ascunde acest act caritabil
Foto: forbes.com

ICE BUCKET CHALLENGE. „Udarea capului cu apă foarte rece poate fi fatală”, explică un medic neozeelandez, Doctorul Stephen Wealthall, care a studiat expunerea bruscă a capului la apă rece. El este de părere că oamenii care participă la „Ice Bucket Challenge” se expun în mod inutil la anumite riscuri, scrie Româniatv.net.

ICE BUCKET CHALLENGE. „Aruncarea cu apă rece pe neaşteptate pe cap este un pericol extrem. Există posibilitatea ca unii oameni să moară, chiar dacă nu imediat. În cele mai multe cazuri, respiraţia revine la normal după ce capul nu mai este acoperit de apă rece. Dar există şi posibilitatea să se producă reflexul de scufundare, de protejare a căilor respiratorii şi închidere a larigelui şi încetinirea ritmului cardiac”, a explicat Wealthall.

De asemenea, persoanele cu afecţiuni cardiace sunt mult mai vulnerabile la un „atac” cu apă îngheţată, ele riscând să facă un atac de cord şi să moară.

ICE BUCKET CHALLENGE. Campania umanitară Ice Bucket Challenge a fost lansată de fundaţia ALS. Corey Griffin a fost omul care a ajutat la transformarea provocării găleţii de gheaţă într-o campanie umanitară, după ce prietenul său Pete Frates a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală.

– Sursa-http://www.b365.ro/ice-bucket-challenge-ce-pericol-fatal-ascunde-acest-act-caritabil_213731.html

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign