O nouă strategie de parcare în București: Nu se mai parchează gratuit în centru

Primăria Capitalei lucrează la o nouă strategie de parcare pentru zona centrală a orașului. Potrivit acesteia, locurile de parcare de la suprafață vor fi reamenajate și revitalizate. Nu vor mai exista locuri de parcare gratuite pe termen nelimitat. Bucureștenii vor putea plăti pentru locurile de parcare prin achitarea online a unui abonament pe diferite perioade de timp, direct la automatul de plată sau prin sms. Sistemul de plată va funcționa 24 de ore pe zi, spre deosebire de acum când plata se percepe până la ora 18.00. De asemenea, în oraș vor fi montate indicatoare dinamice care vor informa șoferii asupra locurilor de parcare disponibile pe o rază de un kilometru.  Noua strategie va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului București în această toamnă.  

O noua strategie de parcare in Bucuresti: Nu se mai parcheaza gratuit in centru

O nouă strategie de parcare în București: Nu se mai parchează gratuit în centru

Conform noii strategii, în zona centrală a orașului nu vor mai exista locuri de parcare gratuite pe termen nelimitat.

„Nicăieri în lume nu mai găsești în centrul orașului parcare gratis. În București, vor mai rămâne locuri gratuite, dar vor fi limitate pe timp.  Vor fi ceasuri de carton pe care le pui în bprd și esti obligat să îl fixezi la ora la care ai parcat mașina. Și cine se plimbă pe acolo, poliția sau patrulă mixtă poliție cu operatorul care gestionează parcările,  îți vede ora. Și cine depășește intervalul de timp gratuit va fi amendat. Locurile de parcare gratuite vor fi marcate distinctiv”, a explicat Bogdan Hreapcă.

Administrația Străzilor a adus Capitalei pierderi de 1,6 milioane euro pentru că nu a gestionat așa cum trebuie parcările supraterane pe care le are în administrare. 

sursa-http://www.b365.ro/primaria-capitalei-pregate-te-o-noua-strategie-de-parcare-nu-se-mai-parcheaza-gratuit_212837.html