Proiect de reconstituire a Turnului Colței, din Centrul Capitalei

07 august 2014 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Andrei Popescu a reconstituit digital turnul de lângă mânăstirea Colţea, obiectiv demolat în 1888, care a fost, pentru mai mult timp, cea mai înaltă structură din Bucureşti.

 „Am realizat o imagine a modului în care am lucrat reconstituirea, pornind de la volumul simplu al bisericii Colţea şi ajungând la finalizarea întregii incinte, completate de turnul Colţei. Proiectul a vizat reconstituirea primei forme a incintei şi a turnului”, a explicat acesta.

„Turnul Coltei” a fost zidit între anii 1714-1715, la poarta de intrare a spitalului si a mãnãstirii, fiind împodobit cu picturi si stucaturi.

sursa: bucuresti-strictsecret.blogspot.com

sursa: bucurestiulnestiut.blogspot.com

Turnul a fost dãramat partial de cutremurul din 1802, fiind refãcut în 1808, dar dãramat definitiv în 1888, la fel ca Hanul mãnãstirii Coltea. Toate aceste constructii erau înconjurate de o împrejmuire din zid si alcãtuiau „Complexul de la Coltea”.

sursa-http://www.b365.ro/cum-ar-arata-centrul-capitalei-daca-turnul-coltei-nu-ar-fi-fost-demolat-foto_212916.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign