Un orășel american…

16 august 2014 [Raiden] Istorie

Un orășel american, Ferguson din statul Missouri. Populație 67% de culoare. Proteste intense au izbucnit pe străzi după ce poliția a împușcat un tânăr neînarmat (cu mâinile sus, spun unii martori).

Cei din poză nu sunt militari. Sunt polițiști cu echipament din surplusul armatei americane. Mașinile lor sunt blindate, poartă veste anti-glonț și au arme de mare putere cu lunetă.

Populația protestatară este neînarmată, dar s-au tras niște focuri și acum poliția adoptă tactici militare.

America este o țară ciudată dominată de cultura armelor. Pe de-o parte, având cea mai mare forță militară din lume, are extrem de mult surplus de echipament pe care îl donează cu bucurie poliției. Care arată cu adevărat distopic. Pe de altă parte, în anumite state, fiecare cetățean american are câte o armă în casă, așa că orice protest are tensiunea ridicată la un alt nivel.

Fotografia Rezistența Urbană.
Fotografia Rezistența Urbană.
Fotografia Rezistența Urbană.
Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign