Atelier de dictie si de vorbire

22 octombrie 2014 Sandra Ecobescu Evenimente

Fundatia Calea Victoriei organizeaza marti, 28 octombrie, ora 19.00, Atelierul de dictie si de vorbire, cu actorul Ionut Kivu.

Atelierul urmareste constientizarea propriului tip de vorbire si a eventualelor noastre defecte- precipitarea, ,,inghitirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ si nearticulata corespunzator, consoanele sau vocalele pronuntate incorect (rarait, sasait, moldovenisme, ardelenisme, etc.), si asa mai departe.

Care sunt elementele care ne definesc personalitatea si identitatea in fata interlocutorilor nostri? Imaginea si cuvantul. Fara a putea spune daca din pacate sau din fericire, trebuie insa remarcat faptul ca deseori acestea doua sunt disonante, nu sunt in deplina armonie una cu celalalt.

Ni se intampla tuturor sa ne creem o idee despre cineva, o impresie la prima vedere, care sa se schimbe cu totul odata ce persoana respectiva incepe sa vorbeasca. Forta cuvantului sta in oglinda pe care el o poarta, in reflectarea precisa a unicitatii si a amprentei personale.

Oamenii se nasc mincinosi, iar cinci la suta dintre ei sunt chiar mincinosi abili, ridica minciuna la grad de onestitate; acestia devin actori. Mintim cu cea mai mare sinceritate, si totusi cand suntem cu adevarat sinceri, parca nu intodeauna izbutim sa exprimam ceea ce simtim, ceea ce este numai al nostru, si ne deosebeste- sau ne leaga- de altii.

Ce vom face efectiv:

Cuvantul, vorbirea, este semnatura mintii si a sufletului nostru. Cuvantul poate sa ne fie prieten sau dusman, el declanseaza controlul nostru interior. Trebuie doar sa stim sa il stapanim.

 

Lector: Ionut Kivu

Data incepere: 28 octombrie 2014; Ora curs: 19:00

Cost: 350 ron, Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 320 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign