„Mama MIA”, în premieră la Teatrul ARCA

16 octombrie 2014 Radar De Media Radar de media

mama mia

Teatrul Arca din clubul La Scena, prezintă, sâmbătă, 18 octombrie, premiera spectacolului „Mama MIA”.

După un text scris de Theo Herghelegiu, „Mama MIA” spune povestea unei virgine de 29 de ani, Phillomene (Ela Ionescu), care decide să-şi schimbe „statutul” şi să se căsătorească, după ce află că medicii nu îi dau şanse să trăiască mai mult de o lună. Acţiunea se petrece în locuinţa acesteia, pe care o împarte cu mama sa, Mia (Theo Herghelegiu), personajul-cheie al spectacolului. Asta pentru că, deşi lucrurile se învârt în jurul tinerei, mama Mia este cea care creează toate schimbările de situaţie, deţine controlul suprem şi deopotrivă construieşte cu umor fiecare scenă neagră din destinul personajelor adiacente. Nouă bărbaţi. Toţi pregătiţi să o cucerească pe Phillomene, în fond, pe mama Mia.

Pretendenţii, care acceptă să vină în casa Phillomenei pentru a-şi prezenta interesul faţă de aceasta, îşi iau anagajamente care mai de care mai profunde cu privire la viitorul posibil cuplu, fiecare expunându-şi tot ce consideră că este mai interesant despre propria-i persoană. Paradoxul este că aceste aspecte îi sunt total indiferente Phillomenei, care nici nu ia parte la expunerile curtezanilor, fata dorind să se mărite şi punct, cu oricare dintre cei nouă. Testele „acoperite” la care sunt supuşi sunt evaluate doar de mama Mia.

Având ca substrat eternul conflict dintre generaţii, punerea în scenă este una impresionantă, redată cu umor, din care nu lipsesc momentele de suspans sau tensiune. O poveste crudă, dar reală, despre relaţia copil-părinte, cu tot ce presupune ea, cu acorduri sau dezacorduri, reproşuri sau conflicte.

Deznodământul este unul imprevizibil, care lasă loc de interpretări, şi deşi pe tot parcursul spectacolului nu lipseşte limbajul licenţios, finalul este unul accentuat reflectiv pentru fiecare spectator.

„Vorbim toată viața despre conflict între generații, despre relația părinți-copii, despre apartenență și neapartenență la o mentalitate sau alta… S-au omorât mulți copaci pentru a se scrie literatură pe această temă; s-au tocit multe canapele în cabinetele psihologilor povestindu-se despre conflicte și traume, ori, dimpotrivă: despre afecte pozitive negestionate corect şi aşa mai departe. De fapt, lucrurile sunt mult mai simple: legea firii urlă în noi; nu ne putem rupe de ceea ce am creeat (copil, artă, o idee, orice) și, oricat ne-am codi s-o recunoaştem, tăierea oricărui cordon ombilical doare… Doare groaznic de rău. MAMA MIA este un spectacol pentru toate vârstele… Peste 14 ani.”, a declarat pentru presă Theo Herghelegiu.

Spectacolul este montat de Felix Crainicu, ştiut de public atât ca regizor, scriitor, dar şi ca realizator de emisiuni la Radio România Actualităţi, care a declarat că „textul acestei piese este o bijuterie. A fost o mare bucurie pentru mine să îl montez într-un spectacol. Am fost încântat să dezvolt relaţia dintre mamă şi fiică, povestea lor aşa cum este – bolnavă, frumoasă, râncedă şi fascinantă în acelaşi timp. Avem pe de o parte universul celor două femei, iar pe de altă parte avem un diamant cu nouă faţete, reprezentat de personajele masculine. Dacă răsuceşti puţin diamantul, alta va fii strălucirea. Mesajul către publicul ce va veni să vadă MAMA MIA este acela că iubirea nu trebuie judecată, justificată sau înţeleasă, ci simţită. Trăită în lumina singurei caracteristici a iubirii – necondiţionarea. Totul se petrece aici şi acum, restul nu este decât pierdere de timp.”.

Distribuţia: PHILLOMENE – Ela Ionescu / JORDAN, JACK, JEFFY – Marius Petrescu / ROBERT, RICHARD, RAYMOND – Radu Micu / DANIEL, DONALD, DUNCAN – Andraş Demeter / MAMA MIA – Theo Herghelegiu / COPILUL – Mara Stan / Muzică live şi compoziţie: Ştefania Stan / Scenografia: Alexandra Putineanu / Regia: Felix Crainicu.

Producţie a Teatrului Arca, spectacolul va începe la ora 19:00. Costul biletelor este de 25 ron fiecare şi se pot rezerva telefonic la 0727.795.380 (Teatrul Arca) sau 0724.081.810 (La Scena), dar şi online pe www.lascena.ro . Următoarea reprezentaţie şi ultima din luna aceasta va avea loc joi, 30 octombrie. Adresa Teatrul Arca (La Scena): Calea Călăraşi, numărul 55, Bucureşti.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign