Monumentul Infanteriei in 1939

30 octombrie 2014 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Monumentul Infanteriei, 1939

Opera sculptorului Ion Jalea, monumentul a fost inaugurat pe Șoseaua Kiseleff, în 1936, fiind dedicat jertfei ostașilor români căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Pentru amplasarea statuii ecvestre a Regelui Ferdinand (dezvelită la 10 mai 1940), opera lui Jalea fost demontată si depozitată, în 1939, la Muzeul Militar, în vederea reamplasării. Acest lucru nu a mai fost posbil pentru că, după război, s-a constatat că statuia dispăruse.
sursa: ebay.com

Monumentul Infanteriei, 1939</p><br /><br />
<p>Opera sculptorului Ion Jalea, monumentul  a fost inaugurat pe Șoseaua Kiseleff, în 1936, fiind dedicat jertfei ostașilor români căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Pentru amplasarea statuii ecvestre a Regelui Ferdinand (dezvelită la 10 mai 1940), opera lui Jalea fost demontată si depozitată, în 1939, la Muzeul Militar, în vederea reamplasării. Acest lucru nu a mai fost posbil pentru că, după război, s-a constatat că statuia dispăruse.<br /><br /><br />
sursa: ebay.com
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign