Cum va arăta Sala Polivalentă din Parcul IOR, controversatul proiect al primarului Negoiță

11 noiembrie 2014 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

PROIECT SALA MULTIFUNCȚIONALĂ IOR. Primăria Sectorului 3, condusă de social-democratul Robert Negoiţă, intenţionează să construiască o sală multifuncţională pentru activităţi culturale în Parcul Titan pentru care este dispusă să plătească o sumă de până la 10,5 milioane euro. Sala multifuncţională ar urma să cuprindă sală de spectacole cu 1.200 de locuri, „îngropată” în pământ, teatru de vară pe terasa clădirii cu proiecţii de film şi spaţii ce vor fi folosite pentru concerte, piese de teatru şi întruniri.

„Se propune construirea unei «Săli multifuncţionale pentru activităţi culturale» cu 1200 de locuri pentru spectatori, dispuse în amfiteatru. Sala este prevăzută cu loje şi balcon. Foayerele pentru spectatori vor fi dezvoltate pe trei niveluri. Scena cu buzunare şi turn de scenă va avea deschiderea de 15 m între „arlechini” şi nu va avea fosă pentru orchestră”, se arată în proiectul Primăriei Sectorului 3.

 SALA POLIVALENTĂ IOR. Locuitorii sectorului 3 se opun însă planului lui Robert Negoiță de a construi o sală polivalentă de 3.000 mp în Parcul IOR. Grupurile de inițiativă civică „Prietenii Parcului IOR” și „Cetățean Sector 3” au început o campanie activă atât în online, cât și la întâlnirile electorale cu primarul pentru anularea proiectului și sunt dispuși să continue demersul chiar și în instanță.

Potrivit autorităților, principalele activităţi care vor fi găzduite aici sunt: spectacolele de teatru, proiecţii de film, conferinţe, întruniri, concerte şi spectacole susţinute de către formaţii sau trupe aflate în turneu. Aceste activităţi „reprezintă o necesitate pentru locuitorii Sectorului 3”, spune primarul Robert Negoiță.

 

SALA POLIVALENTĂ IOR. Sala multifuncţională propusă se va amplasa pe un teren liber de construcţii, fără vegetaţie înaltă (copaci), conform planurilor urbanistice în vigoare (PUG Municipiul Bucureşti şi PUD), în cadrul parcului Titan, în apropierea Lacului Titan, pe latura sudică a acestuia (zona de acces dinspre Liceul Dante Alighieri), se mai arată în proiectul pubicat de Primăria Sector 3.

Pentru amplasamentul ales există căi de acces pietonal şi carosabil ocazional, deja amenajate sub forma unui traseu de important acces în parc, asupra căruia se preconizează intervenţii minime.

 

SALA MULTIFUNCȚIONALĂ IOR. S-a optat pentru varianta acoperirii clădirii cu terasa înierbată şi continuarea acesteia pe latura din spate şi pe laturile laterale cu valuri de pământ care vor completa şi amplifica relieful existent, pentru a afecta cât mai puţin vegetaţia existentă şi de a integra cât mai discret construcţia propusă în contextul existent al parcului Titan. Punctul de belvedere de pe movila existentă în prezent se va muta pe terasa înierbată a clădirii.

„Impresia exterioară va fi de clădire îngropată într-un mic deal, fiind direct expuse vederii doar faţada cu accesul principal (latura de sud) şi mici porţiuni din faţadele laterale. Pantele din pământ nou create în jurul clădirii vor fi acoperite cu vegetaţie, posibil şi vegetaţie înaltă şi vor permite amenajarea pe timpul iernii a pârtiilor pentru saniuş existente în trecut în această zonă a parcului”.

 

Iar pe timpul verii, terasa înierbată a clădirii va putea găzdui un teatru de vară şi proiecţii de film pentru cca. 200 de spectatori, turnul de scenă funcţionând ca fundal de scenă şi suport pentru proiecţii în aer liber.

PROIECT SALA MULTIFUNCȚIONALĂ IOR. „În exterior, expresia arhitecturală va fi simplă, cu suprafeţe pline şi vitraj puternic la parter (accesul principal pentru public), cu o copertină amplă care va proteja publicul la intrarea şi ieşirea din clădire, va umbri vitrajul orientat sudic şi va marca vizual intrarea. Foyerul dezvoltat pe mai multe niveluri, cu scări monumentale pentru public va fi luminat prin ferestre înalte verticale pe latura dinspre lac şi pe partea opusă acesteia, oferind perspective generoase din interior”, mai preconizează proiectul.

Soluţia adoptată este compactă pentru ca intervenţiile în cadrul parcului să fie minimale atât în timpul şantierului, cât şi ulterior pe perioada de existenţă şi utilizare a construcţiei, dau asigurări reprezentanții Primăriei.

Finanțarea construirii acestui obiectiv de investiții de mare însemnătate pentru sectorul 3 va fi asigurată în proporție de 90% de Compania Națională de Investiții „CNI” S.A.”

sursa-http://www.b365.ro/cum-va-arata-sala-multifunctionala-din-ior-proiectul-edilului-negoita-foto-si-video_218719.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign