la Eroilor și la Filaret

10 noiembrie 2014 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

De ceva vreme, pe la Eroilor se muncește: în sfîrșit, se schimbă bordurile – vechi și măcinate -, se repară trotuarele – găurite și lăsate -, semn că urmează necesarele asfaltări; tot bulevardul, între Podul Eroilor și Academia Militară, este, de ani buni încoace, distrus.

Cîtă nevoie de refacerea bulevardului! Și – uite, se face. De-abia aștept să văd că începe asfaltarea.

De curînd, tot aici, văd ceva mișcare la organizarea de șantier a viitoarei stații de metrou. S-au tăiat copacii dinspre bulevard, și zona arată golaș:

Alt șantier în desfășurare este de sus din Viilor pînă jos, la Parcul Carol, pe strada Constantin Istrati. Mai ales pe segmentul ei ce-nconjoară larg coasta dealului Filaretului, era mare nevoie de o bună asfaltare. Cred că ultima s-a petrecut prin ‘99, cînd, cu ocazia vizitei Papei la București, mai multe străzi pavate cu piatră cubică și lăsate în paragină cu anii au fost asfaltate, mai mult de rușine, ca să nu se hurducăie papamobilul…

Așadar, încă o stradă care trag nădejde că va fi mai decentă, cît de curînd.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign