Lucrările de reabilitare pe Calea Victoriei au fost terminate.

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Caii Victoriei. Proiectul a fost terminat cu două luni întârziere. Numărul benzilor de circulație a fost redus de la patru la două. În schimb au fost lărgite trotuarele și amenajate benzi pentru biciclete, cu o lățime de trei metri, separate de carosabil printr-o bordură înaltă. Lucrarea a durat 9 luni și a costat municipalitatea 8,7 milioane euro.

Circulația rutieră de desfășoară acum pe două benzi de circulație, cu sens unic, față de patru câte erau disponibile înainte de începerea proiectului de reamenajare a bulevardului. preajma intersecțiilor a fost amenajată o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta. De asemenea, au fost lărgite trotuarele, iar pe carosabil a fost amenajată o pistă pentru bicicliști, cu o lățime de trei metri, separată de benzile destinate autovehiculelor printr-o bordură înaltă de 10 centimetri. Bicicliștii au la dispoziție acum o bandă unică, pe partea stângă a străzii (pe sensul dinspre Piața Victoriei către Universitate) pe care se circulă în ambele sensuri. În zona Piața George Enescu, pista nu continuă pe Calea Victoriei ci a fost deviată pe str. Benjamin Franklin, str. George Enescu, str. CA Rosetti, prin spatele statuii lui Carol I și din nou pe Calea Victoriei, în dreptul monumentului din Piața Revoluției.

Proiectul a inclus și refacerea rețelei de iluminat public, refacerea spațiilor verzi și a mobilierului urban.

Lucrările la carosabil, piste pentru biciclete și trotuare au fost terminate, iar acum se mai lucrează doar la plantarea copacilor pe marginea bulevardului. De la intersecția cu Știrbei Vodă și până la intersecția cu strada Piața Amzei au fost săpate gropi unde urmează a fi plantați copaci, însă unele dintre acestea au fost confundate de o parte dintre bucureșteni cu niște coșuri de gunoi. În gropi au fost aruncate ambalaje de la alimente și pet-uri.

Lucrările pe Calea Victoriei au început în luna februarie a acestui an și ar fi trebuit finalizate la 15 septembrie. Proiectul a fost terminat însă, două luni mai târziu, pe 14 noiembrie. Costul lucrărilor a fost de 8,7 milioane euro.

Lucrările au fost întârziate de problemele financiare ale companiei care se ocupă de aceste lucrări, spun reprezentanții municipalității. Astfel, în luna septembrie Tehnologica Radion a intrat în insolvență, iar lucrarea de pe Calea Victoriei a fost abandonată timp de câteva săptămâni bune.

sursa-http://www.b365.ro/lucrarile-de-reabilitare-a-caii-victoriei-i-a-pie-ei-charles-de-gaulle-au-fost-terminate-cum-arata_219294.html