sfaturi de iarnă

19 noiembrie 2014 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

… nu, nu e vorba despre sfaturi despre ce să faci cu mașina iarna – îi lăsăm pe alţii, care-or şti mai multe decît noi… Noi vedem cum ne facem viaţa mai uşoară în transportul public; anume în tramvai…

Tramvaiele noastre bucureştene (mă refer la cele articulate, nu la „Tatre”) au radiatoare puternice amplasate de-a lungul lor, la nivelul picioarelor; şi-ajută mult să-ţi dezmorţeşti ţurloaiele în zilele viforoase…

Dar există – în tramvai – locuri mai călduroase şi locuri mai puţin călduroase. Unde-i mai bine să stai?

Aici, la coada tramvaiului: ultimele trei scaune, pe mîna dreaptă – cea cu uşile.

De ce? Pentru că faţa tramvaiului e – paradoxal, poate – cea mai friguroasă parte a lui; radiatoarele nu-s montate acolo, datorită conformaţiei tehnice. Pe segmentul median şi lîngă burduf, iar nu face să stai – trage… Iar pe partea opusă uşilor, e nasol: pentru că, atunci cînd stă tramvaiul în staţie, tot frigul năvăleşte peste tine.

Ultimul vagon al tramvaiului este cel mai călduros, pentru că are cea mai lungă parte acoperită de calorifere, precum şi o mare distanţă între uşi.

Cu plăcere.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign