Studiu KPMG: Frica de a pierde angajații mărește salariile

02 decembrie 2014 Business Cover Business Cover

KPMG Pulsul Economiei 2014

Recrutarea și retenția personalului sunt cele mai mari probleme ale companiilor din Europa Centrală și de Est, după cum reiese din studiul „Pulsul economiei 2014”. Probleme pentru companii, care vor fi astfel obligate să majoreze salariile pentru a nu pierde angajații, nu pentru personal, creșteri estimate a avea loc anul viitor.

În cadrul studiului au fost intervievați 456 de lideri de companii din opt țări din ECE (Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia), iar un procent de 69% dintre aceștia intenționează să majoreze salariile în 2015, creșteri anticipate a se ridica la 5% (jumătate dintre ei). Cea mai probabilă majorare, după cum indică 37% din ECE8, va fi cuprinsă între 2% şi 4,9%.

Pentru 41% dintre cei intervievați, deficitul de personal calificat și presiunea din partea angajaților reprezintă factorii principali care vor conduce la creșteri salariale, în timp ce 28% sunt de părere că acestea ar trebui să se bazeze pe o productivitate crescută, iar 25% menționează performanțe financiare îmbunătățite. În medie, 50% dintre respondenți nu intenționează să aducă modificări notabile în structura personalului, dar 17% previzionează creșteri de 5 până la 10 procente a numărului de angajați.

Îngrijorările legate de forța de muncă vin pe fondul unor prognoze economice mai degrabă optimiste în ECE8 pentru anul 2015. În medie, la nivelul regiunii, 52% dintre respondenți anticipează o creștere a PIB-ul țării lor cuprinsă între 1,0 și 2,9%, în timp ce doar 9 % prognozează o scădere. Din același eșantion, 52% sunt de părere că inflația va rămâne sub 2,0%.

„Conform rezultatelor studiului, economiile ECE8 înregistrează o creștere constantă a PIB-ului și o inflație ținută sub control, dar având în vedere că personalul calificat şi capacitatea de export sunt principalii factori dinamizatori ai competitivității economice, aceste societăți se concentrează tot mai mult asupra factorului uman, spune Șerban Toader, Senior Partner KPMG în România.

„Liderii în afaceri susțin în același timp impunerea unui plafon asupra asigurărilor sociale impuse forței de muncă”, adaugă Ramona Jurubiță, Partener Coordonator al Departamentului de Asistență Fiscală la KPMG în România, „ceea ce va consolida și mai mult competitivitatea companiilor. Totodată, aceștia sunt partizanii unui proces mai simplu de încasare şi administrare a taxelor, preferând o cotă unică în locul sistemului progresiv de impozitare.”

In medie, la nivelul ECE8, 75% dintre respondenți consideră că economia subterană reprezintă o problemă, iar evaziunea fiscală prin nedeclararea venitului real constituite chestiunea cea mai presantă.

Conform studiului KPMG, competiția acerbă și cererea scăzută pe piață locală sunt factorii care cel mai adesea restricționează creșterea cifrei de afaceri in țările ECE8. Cu toate acestea, exceptând un procent de 21% dintre cei intervievați, liderii în afaceri din regiune anticipează o creștere a cifrei de afaceri în 2015, în principal generată de o productivitate crescută a angajaților şi de intensificarea eforturilor de marketing.

69%  dintre liderii de afaceri care au participat la studiu intenționează să facă investiții în perioada 2015-2017, activitățile fiind concentrate pe piaţa locală şi în țările vecine.

 

sursa-http://www.businesscover.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign