Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Ziua, taximetristul si povestea.

05 decembrie 2014 Bucurestii Vechi Si Noi Arte si artisti

de Rina Munteanu

Povestile urate cu taximetristi au inceput sa fie la ordinea zilei. Ziua, taximetristul si povestea.

Cele mai sigure victime ai acestor ’’martiri’’ ai soselelor capitalei sunt strainii. In momentul in care un strain le-a deschis usa si au cerut sa fie dusi la o anumita adresa in alta limba decat dulcele grai romanesc, pe retina lor, in zona in care celulele fotosensibile sunt foarte concentrate, aceasta furnizeaza  creierului cea mai clara imagine – BANI, multi  bani.

’’Hai ca-l fac si pe fraieru’ asta, uat a uandarful dei..’’

Si pentru ca nu am auzit destule povesti cu taximetristi, ieri mi-a fost dat sa asist la o scena urata in care clienta era o chinezoaica sau japoneza (nu le deosebesc, oricum, pentru mine ele arata la fel).

Eram in fata Institutului Confucius din Bucuresti unde opreste un taxi, al carui sofer zbiera de zor la clienta sa. Foarte suparat coboara geamul masinii, cu un ton ridicat mi se adreseaza mie sa-i dau un leu ca ea nu ar avea bani suficienti sa plateasca cursa, cel putin asa am inteles printre strigatele „domnului”. Da, stiu, folosesc cuvinte mari…

-Imi pare rau nu pot sa va ajut nu am nimic la mine (coborasem 5 minute din birou, no phone, no money, no stress).

-Pai ii mai trebuie un leu pentru cursa, insista nebunul, blocand si strada cu sens unic.

In acel moment deschide usa masinii clienta si ma intreaba pe mine, (oricum ea saraca nu intelegea ce se intampla, nu intelegeam nici macar eu de ce tipa omul acela la mine):

-He want tips?

-How much is your race, intreb eu?

-7 lei and I give him 7 lei!

Ii zic atunci taximetristului ”Daca aceasta cursa face 7 lei si clienta v-a lasat 7 lei pentru ce ii mai cereti un leu?”

’’Cursa este 7 lei si 40 bani, mai trebuie sa dea un leu! Chinezoaica imputita!!!’’ si pleaca in tromba.

Vai de matematica lui. Mor pe ei, atunci cand li se lasa bacsis nu se razvrateste niciunul. Vreau sa vad si eu o data macar ca se cearta unul cu mine ca i-am lasat mai mult decat face cursa. SF.

Trist…
Dupa aceasta intamplare am decis ca de azi inainte sa nu mai las bacsis niciodata taximetristilor!

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign