Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

7 mașini vechi

29 ianuarie 2015 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

Ho, ho, hoo! – Moșu’ a trecut pe-aici și ne-a adus alte cîteva rable, de ți-i mai mare dragul să le privești! Și ne-a mai adus un tovarăș de vînătoare nou: pe Marius, căruia-i urăm „bun venit”!

Marius ne-a găsit un Opel Rekord C, cuminte și cu încredere c-o trăi iar vremuri mai bune:

Ando – mai harnic decît noi toți – ne-a găsit un Taunus din vremea cînd gama aceasta de mașini începea să devină istorie; de la-nceputul anilor ‘70, cînd Ford plănuia deja să le înlocuiască cu Granada. Iată un Taunus P7 rar pentru noi:

Coborîm nițel în timp, și vedem frumusețea asta roz dibuită de Ando:

Da – e un Buick Roadmaster ‘56, ar veni din seria a șasea a modelului!

… în sfîrșit, am făcut și eu ceva; am pozat un Morris Oxford ținut de reclamă:

E… chiar a cincea serie a Oxfordului, apărută fix la sfîrșitul anilor ‘50. V-o părea că seamănă grozav de mult cu Peugeotul 404? Așa și e, pentru că la ambele și-a băgat Pininfarina coada. Mie tot 404-mi place mai mult.

Mai dăm peste cîteva mașinuțe ținute de reclamă, pe care-i ușor să le vînezi, pentru că stau la vedere, în buricul tîrgului:

… frumoase dubițe! Peugeotul l-a găsit Ando și Citroenul, eu.

Dar n-am terminat; mai avem și un Fiețel 850 de reclamă, tare dichisit!

Încheiem; tot Ando a mai găsit înc-un Routemaster, fost autobuz londonez – probabil fabricat de Leyland, care pare-a fi folosit… tot pentru scopuri publicitare:

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign