Bucurestii Vechi si Noi

Dependenţa de telefonul mobil a devenit o problemă majoră

11 ianuarie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Pretexte

Rezultatele unui studiu, citat de Daily mail arata ca lipsa acestui dispozitiv duce, in anumite cazuri, la cresterea ritmului cardiac, dar si la aparitia anxietatii si a unor sentimente neplacute.

Cercetătorii spun că utilizatorii de telefoane inteligente nu trebuie sa se despartă de telefon atunci cand este nevoie să fie foarte concentraţi, cum ar fi momentele când au examene sau când trebuie să participe la şedinţe şi conferinţe.

Asta pentru ca separarea de telefonul personal duce la performante cognitive mai slabe.
Studiul a mai arătat că atunci când telefoanele sună, iar proprietarii nu pot răspunde, rata pulsului şi tensiunea arterială a acestora creşte.

Si copiii sunt afectati de folosirea excesiva a gadget-urilor.
Elevii care au acces la tablete și smartphonuri în camera lor dorm mai putin decât cei care nu au acces la astfel de dispozitive, potrivit unui studiu publicat de revista americană Pediatrics.

S-a observat că dintre 2.000 de elevi studiați, cei care au la îndemână tablete și smartphonuri în camera lor dorm în medie cu 21 de minute mai puțin decât colegii lor care nu au acces la astfel de aparate.

Pe de altă parte, copiii care au în camera lor un televizor dorm în medie cu 18 minute mai puțin decât cei care nu au o telecomandă la îndemână.
Studiul a fost realizat pe un număr de 2.048 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, care învață la școlile din Massachusetts.

cellphoneaddict

 

sursa-http://bucurestifm.ro/

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign