Intersecția de la Bucur Obor, înainte de construirea pasajului

05 februarie 2015 G. Graur [Aventurierul] Detectiv printre umbre

Intersecția de la Bucur Obor, înainte de construirea pasajului (foto Dan Vartanian 1976). Se vede începutul Căii Moșilor, care pe dreapta avea o unitate CEC, iar pe stânga – o clădire în stil belle-epoque, care adăpostea magazinul ”Scufița Roșie”, precum și cofetăria ”Răsăritul”.
Mă doare sufletul pentru aceste case minunate care au dispărut, distruse cu brutalitate de un regim care strivea totul în cale. Poate am apucat să le văd când eram copil, nu-mi mai pot aminti. Aparatul foto a surprins un crâmpei de viață al acelor vremuri, pe care l-a ”înghețat” pentru totdeauna.
Mii de mulțumiri și un profund respect marelui arhitect care a imortalizat momentul!

Intersecția de la Bucur Obor, înainte de construirea pasajului (foto Dan Vartanian 1976). Se vede începutul Căii Moșilor, care pe dreapta avea o unitate CEC, iar pe stânga  - o clădire în stil belle-epoque, care adăpostea magazinul ”Scufița Roșie”, precum și cofetăria ”Răsăritul”.<br /><br />
Mă doare sufletul pentru aceste case minunate care au dispărut, distruse cu brutalitate de un regim care strivea totul în cale. Poate am apucat să le văd când eram copil, nu-mi mai pot aminti. Aparatul foto a surprins un crâmpei de viață al acelor vremuri, pe care l-a ”înghețat” pentru totdeauna.<br /><br />
Mii de mulțumiri și un profund respect marelui arhitect care a imortalizat momentul!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign