Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Turnul Colței

20 februarie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Hanul și Turnul Colței
Hanul a fost ridicat de către spătarul Mihail Cantacuzino pe locul, la începutul secolului XVIII. Conform Revistei Chirurgia, spăratul, după ce dărâmă biserica din lemn din zonă, o construiește pe cea de piatră (care există și acum). Pe lângă biserică,  a mai construit o „casã pentru hrana sãracilor”, o farmacie, „Turnul Coltei”- zidit între 1714-1715 la poarta de intrare a spitalului si a mãnãstirii, împodobit cu picturi si stucaturi.

sursa: bucuresti-strictsecret.blogspot.com

sursa: bucurestiulnestiut.blogspot.com

Turnul a fost dãramat partial de cutremurul din 1802, fiind refãcut în 1808, dar dãramat definitiv în 1888, precum si Hanul mãnãstirii Coltea. Toate aceste constructii, fãcute de spãtar, erau înconjurate de o împrejmuire din zid si alcãtuiau „Complexul de la Coltea”.

– sursa-http://www.b365.ro/bucure-tiul-disparut-hanurile-de-altadata-ale-boierimii-turnuri-poduri-i-case-falnice_191072.html#sthash.olh16nrB.dpuf%20

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign