Bucureștiul feudal

04 martie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Cauze si convingeri

Deși pare o singură unitate administrativ-teritorială, deși există o “Primărie a Capitalei”, Bucureștiul este, de fapt un mic voievodat feudal, împărțit în șase cnezate, numite “sectoare”.
Fiecare dintre aceste “cnezate” își face curățenia și dezăpezirea cum se pricepe mai bine, fiecare dispune de câte o mică “armată” proprie, Poliția Locală, care i se subordonează direct cneazului din sectorul respectiv.

Fiecare cnezat face protecție socială și reabilitare termică în functie de câți bani are etc.
Dar, poate cel mai bine este pusă în evidență existența acestor mici “formațiuni statale”, atunci când vine vorba despre ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Astfel, în sectorul 5, cneazul Marian Vanghelie a dispus să nu se ridice mașinile, până când Municipalitatea nu va fi în stare să pună la dispoziția bucureștenilor suficiente locuri de parcare.
Exemplul a fost urmat de cneazul Piedone, care a desființat, de la sfârșitul lui noiembrie trecut, contractul cu societatea comercială care ridica mașini in sectorul 4. El a dat strașnica dispoziție ca Poliția Locală a sectorului 4 să achiziționeze utilaje pentru ridicarea mașinilor și să fie ridicate numai acele autovehicule care blochează intersecții, intrări in școli, spitale și alte unități de interes public.

ridicare masiniÎn schimb, în sectorul 1, utilajele de ridicat mașini stau la pândă, chiar pe bulevardele mari, cum este cazul din fotografie, Bulevardul Ion Mihalache. Asta deși societatea are contract cu Primăria Sectorului 1 și nu ar avea voie să ridice autovehicule de pe marile bulevarde, care se află în administrarea Primăriei Capitalei. Pe acest din urmă considerent, mulți șoferi care au contestat în instanță sumele plătite pentru a-si recupera mașinile ridicate au și avut câștig de cauză.

Problema este că aceiași slujitori neînduplecaţi ai ridicărilor de mașini din sectorul 1, dacă îi chemi pentru a-ţi elibera locul de parcare de reședință, plătit dar pe care a parcat altcineva, ridică din umeri și iți spun că trebuie să prindă de trei ori același “cotropitor” pe locul tău de parcare, ca să îi ridice maşina.

sursa-http://bucurestifm.ro/

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign