Bucureștiul riscă să piardă 7 hectare de verdeață!

10 martie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

 

gasca-nordului-a-luat-7-hectare-din-parcul-herastrau-18481952Terenul de pe malul lacului Herăstrău, în suprafață de 7 hectare, a fost vândut de BTT firmei Domino 94 Impex, printre ai cărei acționari se regăsește soția omului de afaceri Bartolomeu Finiș.

Numai că Biroul de Turism pentru Tineret nu era proprietarul terenului, ci îl avea numai în folosință de la Primăria Capitalei. Municipalitatea era, la data vânzării, proprietarul celor șapte hectare, pe care le primise, prin Decret Regal, de la Regele Carol I.

Pe 17 martie, instanța ar putea decide dacă terenul de pe malul Herăstrăului va reveni Primăriei Capitalei, pentru a fi amenajat ca parc, sau va reveni unei societăți comerciale private.
Cele 7 hectare de teren au constituit Baza de Agrement a Biroului de Turism pentru Tineret, până in 2003.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu spune ca recuperarea zonei durează de mai bine de 6 ani:
“Este o luptă continuă, de şase ani de zile, pentru recuperarea spaţiului public, care în mod nedrept, cred eu, a fost înstrăinat, sub diverse forme. Este decret regal semnat de Carol I, că aparţine domeniului public, este dată această zonă, pentru a fi făcut parc. Judecata făcută de cei îndrituiţi s-o facă va fi cea care va fi şi noi sperăm să fie în repunerea adevărului în drepturile lui istorice.”

In ultimii 25 de ani Bucurestiul a pierdut zeci de hectare de verdeață, suprafețe insemnate din parcuri au fost retrocedate iar altele sunt in curs de retrocedare in instanță.
Exemple sunt destule și cunoscute: Tineretului, Verdi, Circului, Titan, Plumbuita, Bordei sau Herăstrău.

sursa-http://bucurestifm.ro/

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign