Bucurestii Vechi si Noi

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu, vândut la licitaţie cu 2.000 de euro

29 martie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu a fost vândut la licitaţie cu 2.000 de euro, la un preţ de şase ori mai mare decât cel anunţat iniţial la Licitația Epoca de Aur.

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceausescu, vandut la licitatie cu 2.000 de euro

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu, vândut la licitaţie cu 2.000 de euro
Foto: organizatorii

Cea mai spectaculoasă adjudecare de la Licitaţia Epoca de Aur de joi seară a fost una puternic simbolică. Carnetul de partid a lui Nicolae Ceaușescu s-a vândut la un preţ mai mare de peste 6 ori faţă de prețul de pornire.

Într-un minut, prețul carnetului – o raritate, atât pentru specialiști, cât și pentru colecționari – a urcat de la 300 euro la 2.000 euro. Adjudecatarul nu a dezvăluit destinul carnetului, însă a lăsat de înțeles presei prezente că public larg va mai avea ocazia să vadă acest artefact al comunismului, acesta neintrând în obscuritatea unei colecții private, anunţă organizatorii, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Tot la capitolul obiecte de colecție râvnite s-au aflat și geanta și portmoneul Gucci ale Elenei Ceaușescu (adjudecate: 1.400 euro), ceasul Tressa a lui Nicolae Ceaușescu (adjudecat: 2.750 euro), dar și șapca emblematică a acestuia (adjudecată pentru 350 euro). Cele mai bune rezultate ale secțiunii de artă realist-socialiste, adjudecată în proporție de aproximativ 80%, au fost înregistrate de „Lenin vorbind mulțimii” de Boris Caragea (adjudecat: 4.500 euro) și „Scânteia” lui Constantin Artachino (adjudecat: 4.500 euro). De asemenea obiectele de colecție specifice perioadei au fost apreciate, spre ex. Iliuță Pronosport (mascota Loto-Prono) fiind adjudecat pentru 250 euro (de cinci ori mai mult decât pornirea).

Cu o rată de adjudecare de aproximativ 70%, Licitația Epoca de Aur a ajuns la 40.000 euro, completând totalul de aproape 100.000 euro obținut de Licitația de Valori Tradiționale. Cea mai valoroasă achiziție din cadrul Licitației de Valori Tradiționale a reprezentat-o adjudecarea operei „Ghiocel” de Nicolae Grigorescu pentru 18.000 euro.

Luna aprilie va aduce la Artmark expoziția Licitației de Primăvară, validată pe piaţa românească de artă drept unul dintre cele mai importante evenimente dedicate ale anului. Deschisă la Palatul Cesianu-Racoviță începând cu luni, 6 aprilie, expoziția va delecta vizual iubitorii de artă cu opere de patrimoniu semnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Francisc Șirato, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Iosif Iser, Ion Theodorescu-Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Kimon Loghi, Octav Băncilă, Dumitru Ghiață, Adam Bălțatu, Leon Biju și mulți alții. Licitația va avea loc miercuri, 22 aprilie, la Athénée Palace Hilton, de la ora 19:30.

sursa-http://www.b365.ro/carnetul-de-partid-al-lui-nicolae-ceausescu-vandut-la-licitatie-cu-2-000-de-euro_227671.html

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign