Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Femeile câștigă mai puțin decât bărbații

07 martie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Psihanaliza cotidianului

Femeile europene câștigă mai puțin decât bărbații. Salariile acestora sunt, în medie, cu 16 procente mai mici decât ale bărbaţilor, releva datele publicate de Biroul de statistică al Uniunii Europene – EUROSTAT.
În România diferenţa este mai mică decât în alte state, de doar 9 %, însă în creştere faţă de 2008, anul de dinaintea declanşării crizei economice.
Cea mai mică diferenţă între plăţile pentru bărbaţi şi femei este în Slovenia, de 3,2%, în timp ce în Estonia femeile câştigă în medie cu 30% mai puţin decât bărbaţii. Diferenţe de peste 20% se înregistrează şi în Germania, Austria şi Republica Cehă.
Discriminarea femeilor nu se realizează doar prin plata unui tarif orar mediu mai mic, ci și prin proporția lor în funcții de conducere. În sectoarele serviciilor şi vânzărilor numărul total al femeilor depășește însă două treimi din totalul angajaţilor.

SURSA-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign