Joaquín Cortés revine, duminică, la Bucureşti cu Gitano, un spectacol „intim” și „matur”

Joaquín Cortés, superstarul flamenco-ului, revine, duminică, la Sala Palatului, cu Gitano, ultima sa creație. În timp ce Cortés își definește pur și simplu spectacolul „intim” și „matur”, criticii spun că aceasta este cea mai spectaculoasă și ambițioasă producție a sa de până acum.

 

Cu o durată de o oră și 45 de minute, Gitano e compus din doua părți diferite, ce curg una după alta fără întrerupere. În prima jumătate, mai intimă, scena e acaparată de un flamenco pur, iar partea a doua e o explozie de muzică și dans în care fuzionează diverse stiluri. Costumele artiștilor sunt semnate de designerul Giorgio Armani, vechi prieten și admirator al lui Cortés.

Flamenco-ul din Gitano este uneori sobru, alteori extrovertit, dar fără excepție rasat. Jocul diabolic, versatil, senzual, frumusețea cu care își mișcă brațele fac din Cortes un interpret mai mult decât carismatic. Simpla sa prezență umple scena.

Joaquín Cortés are o pregătire solidă în dansul academic, dar și contemporan (două discipline care își găsesc locul admirabil în Gitano) și acest lucru este evident până la cel mai mic gest. „Vreau să știți că la fiecare bătaie las o parte din inima mea pe scenă”, spune Cortés despre showul cu care revine la București.

Născut în Cordoba, acum în vârstă de 45 de ani, Joaquín Cortés este unul dintre cei mai faimoși dansatori din lume. BBC l-a declarat „cel mai sexy icon al Spaniei de la Antonio Banderas încoace”.

Puțină lume auzise de flamenco înainte ca el să facă din fiecare ieșire pe scenă un spectacol formidabil. Spaniolul cu sânge de gitan a revoluționat dansul cu mișcările sale pline de pasiune. A studiat la Madrid, iar la 15 ani era deja solist al Baletului Național Spaniol. A dansat pe cele mai renumite scene ale lumii, de la Palatul Congresului de la Kremlin până la Metropolitan Opera. În 1992 și-a înființat propria companie, „Joaquin Cortes Ballet Flamenco”. Spectacolul „Pasion Gitana” l-a făcut cu adevărat celebru. A călătorit în peste 30 de țări și a fost văzut de peste 1 milion de spectatori. Cortés a mai atras după sine o întreagă industrie: cinema, publicitate, modă, un parfum și relatii scurte și intese cu Naomi Campbell sau Mira Sorvino. Printre fanii săi se numără Madonna, Jennifer Lopez sau Emma Thompson. Elle Macpherson a spus despre el că este „sex pur”, iar regizorul italian Bernado Bertolucci i-a închinat o odă.

Biletele la spectacolul de pe 15 martie din București costă 350, 300, 250, 175 și 125 lei, în funcție de distanța față de scenă. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate și în doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15. –

sursa-http://www.b365.ro/joaqu-n-cort-s-revine-duminica-la-bucuresti-cu-gitano-un-spectacol-intim-si-matur_226572.html