Lansare de carte – „Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor” de Nicolae Şt. Noica

18 martie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Noutati Editoriale
Palatul Universitatii

Palatul Universitatii

Editura Vremea şi Universitatea din Bucureşti au plăcerea de a vă invita la lansarea volumului

Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor

 de Nicolae Şt. Noica

Invitaţi:
Emil Constantinescu
Marina Constantinescu
Nicolae Şt. Noica
Silvia Colfescu

Lansarea va avea loc joi, 19 martie 2015, ora 12.00, la Biblioteca Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Litere, et. 1, intrarea prin str. Edgar Quinet. Întrucât spaţiul bibliotecii este restrâns, intrarea se face pe baza de invitatie – îi rugam pe cei interesaţi să participe să ni se adreseze la adresa miruna.lepus@edituravremea.ro până mâine, 19 martie, ora 11.00.

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Şt. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, ne prezintă acest album bogat ilustrat ce înfăţişează istoria construcţiei Palatului Universităţii din Bucureşti şi prezintă personalităţile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea lui.

„Simbolul cultural şi educaţional puternic al Universităţii din Bucureşti a fost încarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcţionat şi funcţionează şi azi; o clădire aşezată în mijlocul geografic şi simbolic al capitalei României, clădire pe care toţi românii o asociază total, până la identificare, cu instituţia noastră. La această clădire-simbol se adaugă, de douăzeci şi cinci de ani, prelungindu-i şi întregindu-i funcţionalităţile, semnificaţiile culturale şi istorice multiple, şi Piaţa Universităţii, locul sacru al renaşterii democraţiei şi libertăţii românilor, după 1990…” (Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rector, Universitatea din Bucureşti)

 

Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor
de Nicolae Şt. Noica
Pagini: 134
Format: 31,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-973-645-658-9
Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/palatul-universitatii-din-bucuresti-si-personalitati-din-lumea-constructorilor

 

Editura Vremea
021.335.81.31
14 Constantin Daniel Street
010631 Bucharest 1
miruna.lepus@edituravremea.ro
www.edituravremea.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign