Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Familia Ionescu si TVA-ul redus la 9% la produsele agro-alimentare

09 aprilie 2015 Dan Popa Hymerion

Reducerea la 9% a TVA la produsele agro-alimentare e o initiativa ok, fara discutie. Ceea ce vreau sa spun in textul de mai jos este ca nu ar trebui sa avem mari mirari in cazul in care preturile la raft nu vor cobori in aceiasi pasi cu care coboara TVA. Si iata de ce.

Mai intai, cateva consideratii teoretice: De regula, scaderea taxarii unui produs, duce la:

Ce se intampla de fapt in piata?

“Decizia va avea un efect pozitiv asupra preturilor la raft in conditiile in care impactul asupra deficitului bugetar va fi mai degraba limitat. Pe de alta parte, este de asteptat ca si producatorii si comerciantii sa fie tentati sa benficieze de pe urma acestei scaderi a TVA-ului  ceea ce inseamna ca scaderea preturilor finale va fi probabil semnificativ mai scazuta decat cei 15% sugerati pur matematic. Pana la urma nu trebuie sa uitam ca preturile vor fi stabilite de raportul dintre cerere si oferta “, spune si economistul sef al BCR, Radu Craciun. Eu zic ca e optimist.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign