Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Proiect rezidential uriaş în locul serelor din Berceni. Investiţia iniţială: 100 milioane de euro

01 aprilie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Milionarul Horia Culcescu, prezent în Top 300 Capital cu o avere estimată la 60-65 milioane euro, a decis să vândă terenul de 50 hectare pe care funcţionează serele din Berceni unor grupuri de dezvoltatori imobiliari români. În locul serelor va fi ridicat un mega complex de locuinţe cu zeci de mii de apartamente.

Proiect rezidential urias in locul serelor din Berceni. Investitia initiala: 100 milioane de euro

Proiect rezidential uriaş în locul serelor din Berceni. Investiţia iniţială: 100 milioane de euro

Până acum, cinci dezvoltatori imobiliari coordonaţi de Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanţă Sud Rezidenţial, au plătit avansuri pentru achiziţia unei suprafeţe de 5 hectare din serele Berceni. Este vorba despre investitori cunoscuţi pentru construcţia ansamblurilor rezidenţiale Brown Residence, Top House Residence, Viva Residence, Joy Residence şi Family Residence, toate dezvoltate în sudul Bucureştiului în ultimii ani de criză, scrie Capital.ro.

Serele Berceni sunt deţinute de firma Berser SA, controlată de omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume şi fructe Leader International. Acestea sunt amplasate la câteva sute de metri de mallul Grand Arena şi sunt separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei.

„Până la finalul lunii aprilie, cele cinci companii vor semna contracte de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de 15 hectare, câte 3-4 hectare pentru fiecare cumpărător, iar până la sfârşitul acestui an se va vinde întreaga parcelă de 50 de hectare. Vânzătorul se ocupă deja de curăţarea terenului şi în două săptămâni începe construcţia primelor blocuri”, a declarat pentru Capital Cătălin Grigore, a cărui companie are contract de exclusivitate pentru vânzarea terenului. El spune că nu va vinde decât dezvoltatorilor cu care a mai lucrat în trecut şi cărora le cunoaşte istoricul.

Potrivit acestuia, primele 15 hectare vor fi dezvoltate în decurs de doi ani, iar întregul lot de 50 de hectare va fi construit în mai puţin de cinci ani.

Potrivit calculelor Capital, din această afacere, Horia Culcescu ar putea ieşi cu peste 75 milioane de euro, ţinând cont de preţul mediu la care se vând terenurile în zonă.

Pe cele 15 hectare, pentru care s-au găsit deja cumpărători, vor fi dezvoltate cinci ansambluri rezidenţiale distincte, dar unite sub conceptul Metalurgiei Park Residence. „Pe acest prim lot vor fi construite 60 de blocuri cu aproximativ 5.000 de apartamente, ce vor fi finalizate în doi ani. Deşi sunt mai multe ansambluri care compun noul complex rezidenţial, toate vor avea un concept urbanistic comun şi preţuri uniformizate la 800 de euro/mp util”, menţionează Cătălin Grigore.

Dacă vânzarea întregului complex de sere va fi un succes, Metalurgiei Park Residence ar putea reprezenta o dezvoltare urbană ce va înghiţi peste 500 milioane euro şi va fi cea mai mare investiţie imobiliară de acest fel realizată cu capial românesc în România.

Conform wall-street.ro, numai într-o primă fază investiţia în acest mega cartier se ridică la 100 de milioane de euro.

Inginerul agronom Horia Culcescu, desemnat în 2013 de Capital şi AgroIntel drept cel mai bogat fermier din România, are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare. El deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie.

Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. Compania a înregistrat în 2013 afaceri de 4 mil. euro. Datoriile firmei se ridică la 44,5 mil. euro, iar creanţele la 2,8 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 mil. euro pentru a-şi dezvolta afacerea, potrivit declaraţiei de avere a patronului echipei de fotbal Steaua.

Mai mult pe Capital.ro.

5.000 de apartamente noi, construite până în 2016

SudRezidential.ro promotor imobiliar al Zonei de Sud a Capitalei, impreuna cu Diviza financiara Credit24h.ro si Adiru.ro – Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania Urbanis anunta inceperea lucrarilor de constructie la Primul Parc Rezidential din Romania – METALURGIEI PARK RESIDENCE, un mega proiect imobiliar care se va desfasura pe un total de maxim 50 de hectare (500.000 mp), in mai multe etape de constructie si punere in vanzare a apartamentelor din cadrul Proiectului, precizează compania, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Mega proiectul imobiliar este amplasat in zona Berceni, la intersectia strazilor Metalurgiei cu Drumul Binelui, o zona foarte cunoscuta din sectorul 4 al Capitalei, unde sunt amplasate cele de mari centre comerciale: Carrefour, Auchan, Lidl, Hornbach, Selgros, Metro, avand acces imediat la RATB si foarte facil catre Statia de Metrou Aparatorii Patriei.

Pentru faza initiala, pentru care s-au achizitionat loturi de teren de aproximativ 15 ha, o serie de dezvoltatori consacrati din Sudul Capitalei : Brown Residence, Top House si Viva Residence si-au anuntat intentia de a construi pana in anul 2016 nu mai putin de 5000 de noi apartamente in cadrul mega ansamblului.

Parcul rezidential va oferi facilitati multiple respectiv: scoala, gradinita, Spa si toata gama de servicii, avand paza, monitorizare video, iluminat nocturn. Fiecare ansamblu va avea spatii de joaca pentru copii si spatii verzi cu drumurile late de acces si circulatie in ansamblu.

Preturile apartamentelor puse in vanzare in cadrul proiectului vor incepe de la circa 800 de euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare va fi de 1.500 de euro plus TVA.

Avand in vedere ca in zona exista deja un Plan Urbanistic Zonal, care va permite ridicarea de imobile de locuinte in cel mai scurt timp, primele blocuri vor fi disponibile la vanzare in prima parte a anului 2015.

Recentele investitii in infrastructura rutiera din Sectorul 4, precum pasajul subteran auto de la Piata Sudului, care va face legatura directa intre Bulevardul Metalurgiei, Calea Vacaresti si Soseau Mihai Bravu prin noul pasaj suprateran Mihai Bravu finalizat in anul 2014, precum si acceleratia scazuta a placilor tectonice, care se traduce intr-un risc seismic redus al intregii zone, unde se va realiza proiectul, au fost doua criterii foarte importante in selectia localizarii acestui mega proiect rezidential,

Metalurgiei Park Residence – Primul Parc Rezidential din Romania, va fi realizat cu capital integral romanesc, prin utilizarea fortei de munca din Bucuresti si zonele limitrofe si in care se vor regasi pentru prima data sub acelasi acoperis foarte multe brand-uri imobiliare locale ale caror produse sunt concepute sa raspunda tuturor cerintelor locative pentru cei care doresc o locuinta noua, la preturi decente, cu acces rapid la mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou, amplasat la numai cateva minute de marile centre si galerii comerciale, scoli, spitale, gradinite si unitati de invatamant superior.

sursa-http://www.b365.ro/proiect-rezidential-urias-in-locul-serelor-din-berceni-investitia-initiala-100-milioane-de-euro_227728.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign