Se redeschide Teatrul Naţional Bucureşti

14 aprilie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente

Teatrul Naţional Bucureşti se redeschide pe 18 aprilie. Evenimentul va fi marcat prin premiera spectacolului „Înşir’te mărgărite”, o versiune realizată de Dan Puric după poemul lui Victor Eftimiu.

„Nu ştiu cum, dar Eftimiu a făcut un basm modern fără să-l modernizeze. I-a păstrat sănătatea sufletească, inocenţa şi frumuseţea. S-a jucat. Şi pe mine m-a atras starea de joc a lui Eftimiu faţă de poveste. Într-o societate confuză în care lipsesc reperele morale, iar axul valoric este perturbat, basmul clarifică, limpezeşte. El nu poate să mintă, pentru că este făcut pentru copii. Nevoia de basm este cu atât mai necesară astăzi, când lumea se urâţeşte, iar basmul devine un reflex de igienă sufletească… Acest spectacol este profund românesc şi, de aceea, poate fi oricând internaţional”, spune Dan Puric.

Spectacolul marchează, de asemenea, finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, reabilitare şi modernizare a instituţiei se încheie până atunci.
Acestea au costat aproximativ 60 de milioane euro, iar proiectul a pornit de la necesitatea consolidării antiseismice a clădirii.

La TNB vor fi puse în scena nu doar spectacole de teatru, ci vor fi organizate şi galerii de artă sau expoziţii.
În plus, vor fi deschise librării, baruri şi cafenele.

Teatrul Naţional Bucureşti a fost inaugurat pe 10 noiembrie anul trecut.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign