Fantoma de la Operă va fi auzită în Cimitirul Bellu

13 mai 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Cauze si convingeri

Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă, la un concert unic, „Dolce Vita”, pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.
Evenimentul, organizat cu ocazia „Nopţii Muzeelor”, va avea loc in Cimitirul Bellu, începand cu ora 21:00.

fantoma-de-la-operaVor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical.
Astfel, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, îi vor încânta pe cei prezenţi cu arii din spectacolele de operetă: „Contesa Maritza” , „Silvia” şi „Prinţesa Circului” de Emmerich Kalman, „Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, „Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile ,,Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, „Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, „Notre Dame” de Riccardo Cocciante, „Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a instituţiei celebrul musical „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.
Evenimentul beneficiază de participarea pianistului Ştefan Doniga care va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Dolce Vita, un spectacol în premieră

Fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Muzeul Bellu fac parte din spectacolul „Dolce Vita” pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie 2015 la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

De la ora 19:00, pana la începerea spectacolului, ajutaţi de ghizi, bucureştenii vor avea posibilitatea să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, dar şi a poveştilor mai puţin cunoscute ale unor lucrări din ansamblul muzeal. Printre acestea se numară: Doamna cu umbrelă, Fraţii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Bănciulescu, Capela Marghiloman.

Întâlnire cu Joe Black

La ora 22:30, dupa concertul de excepţie al Teatrului de Operetă, bucureştenii sunt invitaţi să vizioneze filmul artistic „Întâlnire cu Joe Black”, ai cărui protagonisti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt. Filmul este o pledoarie pentru viaţă, de care moartea însăşi, întruchipată de personajul Joe Black(Brad Pitt), se îndragosteşte. Povestea fantastică oferă o altă viziune asupra morţii, arătând că, dacă moartea s-ar întrupa, ar fi un personaj cu emoţii pozitive, care ar testa capacităţile oamenilor de a se bucura şi ar putea aprecia viaţa.

În fata capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scena şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi montate scaune. Intrarea va fi liberă.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign