Turnul Colţei în 1874

06 mai 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Turnul Colţei în 1874

Turnul Colţei, ridicat în secolul XVIII, a fost un obiectiv de seamă al Bucureştiului fiind, de asemenea, cea mai înaltă structură din Capitală în perioada respectivă. Turnul a fost distrus parţial de cutremurul de la începutul secolului următor şi demolat 80 de ani mai târziu. .

În imagine observăm şi un tramcar, care intrase pe traseu exact în anul realizării fotografiei, după cum a povestit conferenţiarul.

Primele tramvaie, trase de cai, au fost introduse în Capitală în 1872 şi circulau pe rutele Bariera Mogoşoaiei – Calea Moşilor (prin Str. Fântânei, Teatrul Naţional, Sf. Gheorghe, Hotel Atena, Str. Romană), Şoseaua Bonaparte – Calea Călăraşilor (via Şcoala Comercială, Sf. Gheorghe) şi Sf. Gheorghe – Calea Văcăreşti. Tramvaiele trase de cai erau galbene, iar vatmanii aveau uniforme şi şepci roşii.

sursa-http://www.b365.ro/imagini-rare-din-bucurestiul-secolului-xix-gara-de-nord-la-inaugurare-primele-tramcare-foto_228382.html

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign