Bucureştiul NU mai are cele mai scumpe apartamente din ţară. Ce oraş i-a luat locul în top

17 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate
Bucureştiul a fost detronat de Cluj-Napoca în topul oraşelor din România cu cele mai scumpe apartamente vechi. –
Bucurestiul NU mai are cele mai scumpe apartamente din tara. Ce oras i-a luat locul in top

Bucureştiul NU mai are cele mai scumpe apartamente din ţară. Ce oraş i-a luat locul în top
Foto: B365.ro

În prima jumătate a anului, Cluj-Napoca a depăşit Bucureştiul în topul oraşelor din România cu cele mai scumpe apartamente. În Capitală, apartamentele vechi s-au scumpit mult mai puţin decât cele din Cluj, în vreme ce apartamentele noi s-au ieftinit masiv, potrivit Digi24.

În primele șase luni ale acestui an, apartamentele din marile orașe s-au scumpit cu 4,7% față de finele anului trecut. Prețul mediu la nivel național a ajuns la 933 de euro pe metru pătrat. Este o medie trasă în jos de București, singurul mare oraș în care locuințele s-au ieftinit în prima jumătate a anului.

Prețurile apartamentelor au scăzut cu 1,8% în Capitală. Cea mai mare creștere a fost în Cluj-Napoca, de 7,1%, iar Constanța și Timișoara au fost pe următoarele două locuri. În aceste evoluții sunt incluse atât apartamentele noi cât și cele vechi.

Iar în Cluj-Napoca, apartamentele vechi au ajuns să fie cele mai scumpe din țară. După o creștere a prețurilor de aproape 6% în primele șase luni ale anului, costă 1.803 de euro pe metru pătrat, cu 51 de euro mai mult decât în Capitală. Iar apartamentele noi, vin tare din urmă. S-au scumpit în Cluj cu peste 10% și ar putea, de asemenea, să depășească Bucureștiul dacă această tendință se va păstra în perioada următoare. Mai ales după ce în Capitală apartamentele noi s-au ieftinit cu nu mai puțin de 7,2% în vreme ce apartamentele vechi s-au scumpit cu doar 2%.

Numai anul trecut dezvoltatorii imobiliari au livrat 26.000 de apartamente în blocuri noi în București. Ceea ce înseamnă că în Capitală oferta continuă să fie peste cerere, situație care care se vede în scăderea prețurilor.

Pe termen lung însă, Bucureștiul rămâne piața imobiliară cu cel mai mare potențial de creștere. După ce dezvoltatorii vor scăpa de apartamentele pe care le au pe stoc și după ce creditarea se va dezgheța și mai mult prețurile locuințelor vor reîncepe să crească în Capitală.

În Capitală, dezvoltatorii au în plan mai multe proiecte de amploare, care vor cuprinde atât apartamente ieftine cât și apartamente de lux, pe o piață care oricum are prea multe apartamente noi la vânzare. Însă, spre deosebire de Cluj-Napoca, Bucureștiul are avantajul unui număr mult mai mare de potențiali clienți.

sursa-

http://www.b365.ro/bucurestiul-nu-mai-are-cele-mai-scumpe-apartamente-din-tara-ce-oras-i-a-luat-locul-in-top_233215.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign