Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Care a fost prima mașină înmatriculată în București și cui a aparținut.

09 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate
Prima mașină a fost înmatriculată în București în anul 1900 și seamănă mai degrabă cu o caleașcă, cunoscută fiind sub denumirea FN Herstal.

Care a fost prima masina inmatriculata in Bucuresti si cui a apartinut. FOTO

Foto: capodopere2019.ro

FN Herstal a fost construită la Fabrique Naționale d’€™Armes de Guerre din Belgia. În 1900 au fost construite 47 de Herstal-uri, două din ele ajungând la noi în țară, potrivit playtech.ro.

Bazil G. Assan a fost primul român care și-a comandat o astfel de bijuterie a vremii. Bazil G era fiul industriașului care a construit în 1853 prima moară acționată de un motor cu aburi – Moara lui Assan. După achiziționarea unui FN Herstal, Bazil G. Assan a primit numărul de inamtriculare 1B.

Prințul George Valentin Bibescu a fost următorul român care și-a comandat un FN Herstal, el fiind unul dintre cei mai mari împătimiți auto și pionier al acestei industrii la noi în țară. El a fondat Automobil Clubul Român în 1904, vicepreședinte la cel din urmă fiind chiar Bazil G. Assan.

După ce prințul a primit FN Herstal-ul comandat, a dorit ca mașina lui să fie prima înmatriculată în București, dar numărul 1B era deja dat lui Bazil G. Assan. Pentru ca dorința prințului să fie totuși, oarecum respectată, Prefectura Capitalei a făcut un compromis și i-a oferit numărul de înmatriculare 0B, scrie playtech.ro.

sursa-http://www.b365.ro/care-a-fost-prima-masina-inmatriculata-in-bucuresti-si-cui-a-apartinut-foto_232491.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign