Cea mai înaltă clădire care nu a fost locuită niciodată

05 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi 4Arte

Cea mai înaltă clădire care nu a fost niciodată locuită este un hotel ce măsoară 330 m. Ca înălțime, ocupă locul 49 în ierarhia celor mai înalte clădiri din lume și locul 7 în privința numărului de etaje, adică 105.

Foto: (c) ryugyonghotel.com

Este vorba despre hotelul Ryugyong din Phenian, Republica Populară Democrată Coreeană. Este cea mai înaltă structură construită a țării. Dacă ar fi fost construit în întregime și deschis turiștilor până în decembrie 2009, ar fi fost cel mai înalt hotel din lume. În 2009 însă, a fost depășit în înălțime de Rose Tower din Dubai, un hotel de 333.2 m înălțime, dar cu ”numai” 71 de etaje.

Construcția hotelului din Phenian a demarat în 1987, dar a fost întreruptă în 1992, din motive economice. Lucrările au fost reluate în 2008, iar trei ani mai târziu, a fost finalizat exteriorul.

 

Hotelul este proiectat în formă piramidală, cu trei aripi de 100 metri lungime și 18 lățime ce converg într-un punct formând un vârf. Partea superioară are o structură circulară cu diametrul de 40 metri, ce va cuprinde restaurante rotative. Hotelul este înconjurat de pavilioane, grădini și terase.

Clădirea a fost concepută și proiectată de compania nord-coreeană de arhitectură și inginerie Baikdoosan. După 2008, de lucrări s-a ocupat Orascom Construction Industries, cu sediul în Cairo, Egipt.

Recordul stabilit de hotelul Ryugyong a fost omologat oficial de Guinness World Records la 1 ianuarie 1992.

sursa-http://www.agerpres.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign