La englezi e veselie mare!

12 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Istorie

La englezi e veselie mare! Cică se aduce salariul minim la nivelul Living Wage(nu prea știu cum s-ar traduce pe aici, venitul de trai sunând aiurea), care este £9.15 pe oră la Londra(bună idee, că și la București costul vieții este mai mare ca în restul țării) și £7.85 pe oră în restul țării. Este mai mare decât actualul salariu minim, de £6.50 pe oră. Asta ar scoate din sărăcie circa șase milioane de angajați, reducând așa numita ”in-work poverty”. Adică astea șase milioane de oameni, deși au slujbe-nu sunt asistați, nu sug sângele capitaliștilor muncitori și plini de inițiative!-trag mâța de coadă și se afundă și mai tare în sărăcie. Evident, corul angajatorilor a început să interpreteze o doină de jale. Replica-venită tot din sectorul privat!-a fost: ”Hai, bă! Nu vă mai căcați pe voi! S-o spuneți lu mutu că nu puteți plăti noul salariu minim!” A, bomboana pe cireașă a măsurii: statul câștigă, din taxe și impozite pe diferența de salariu minim 1,5 miliarde de lire!

Este încă un semn că teama de o explozie socială cuprinde și lumea anglo-saxonă. După SUA, unde creșterea salariului minim este în curs, a venit și rândul Marii Britanii. Germania a vârât de anul ăsta salariul minim la nivel național. Dar și dovada că celelalte modalități de creștere a puterii de cumpărare, în special reducerea taxelor și impozitelor, nu funcționează decât pentru bogați și foarte bogați. Pe săraci îi face și mai săraci.

Numai în România nimeni nu vorbește despre creșterea veniturilor. Ceea ce se adaugă la salariul minim este ridicol. Suplimentul pe o lună e cât salariul ăla minim pe o oră din Marea Britanie.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign