Strada Sfanta Vineri

13 iulie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Pe strada Sf. Vineri, spre sfârșitul unei zile de lucru… Imobilului cu un etaj (nr. 33), destul de masiv la șosea, i se vede mai puțin de jumătate din fațadă. Ceasornicăria de la parter, abia vizibilă în extremitatea imaginii, avea la stânga un gang care ducea în curtea din spate, învecinată cu Sinagoga Mare.
În mijloc, după cum se vede, un atelier „bun la toate”, „Confecţionăm podoabe-nasturi”, dar şi „Reparaţii umbrele, păpuşi, brichete, podoabe”.
La nr. 35, în dreapta, zăcea o clădire dezafectată probabil după daunele cutremurului din ’77… Calcanul drept, învecinat cu nr. 37, a dispărut, muntele de cărămidă din dreapta este martor acestor daune. La parter funcţionase, până la cutremur, un birou de copiat acte, care împărţea spaţiul cu „vechiul Atelier de plisat-govrat-ajur Meraru Lanzet Zisser”.

foto: Dan Vartanian (1978)

Fotografia postată de Cartierul Evreiesc.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign