Ce poți face dacă te-ai indignat?

26 august 2015 [Raiden] Cauze si convingeri

Știe Ponta de ce-l susține pe Oprescu la un nou mandat la Primăria Capitalei. Un primar general decorat cu Legiunea de Onoare a Franței rar găsești.

Demonetizarea Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție a Franței. Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, primește Legiunea de Onoare pentru „cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de primar general, funcție pe care o ocupă din 2008”, printre altele.

Da, Sorin Oprescu intră în galeria personalităților decorate cu Legiunea de Onoare de-a lungul secolelor, de la Napoleon Bonaparte încoace.

Cine urmărește ce scriem noi aici de ani de zile, cine e interesat de activitatea ONG-urilor pe patrimoniu, cine e biciclist și n-are pe unde merge prin București, ar trebui să simtă o flegmă pe obraz de la statul francez astăzi. Într-un gest pur politic și o eroare diplomatică impardonabilă, Președintele Franței îl decorează pe poate cel mai nociv Primar General al Bucureștilor de după 1989.

Cariera politică închinată de eroul Oprescu Capitalei include:

► distrugerea sistematică și aberantă a patrimoniului arhitectural al Capitalei
► aprobarea construcțiilor ilegale în zone protejate și distrugerea unor repere ce țin de memoria comunității (cât pe ce să pierdem fântâna de la Universitate
► nerespectarea legislației referitoare la urbanism: continuarea unor proiecte-mamut declarate ilegale în instanță (ex.: penetrația Ciurel)
► ruinarea patrimoniului istoric și arhitectural prin lipsa intervențiilor specifice, responsabile, de restaurare și reinserare în circuitul cultural și economic
► lipsa de transparență în activitatea Primăriei Generale
► ignorarea problemelor cetățenilor: transportul în comun, calitatea aerului, reducerea spațiilor verzi, lucrări de reamenajare în centru, încă nefinalizate, executate de mântuială, cu multe pierderi sau care deja necesită reparații, la 1-2 ani de la realizare

Motivele de mai sus infirmă fără drept de apel decizia Franței, care alege să insulte cetățenii responsabili ai Bucureștilor, cărora chiar le pasă de orașul lor. Numai pagina Monitorul de Oprescu a semnalat o groază de nereguli ale administrației bucureștene actuale.

Ce poți face dacă te-ai indignat?

Distribuie materialul ăsta, să ne lăudăm cu Primarul nostru General!

11071753_806153542792245_2001800466386686012_n

 

 

 

 

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign