Curs de pictura: Arta Portretului 10-12 august

03 august 2015 Sandra Ecobescu Evenimente

Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 10-12 august de la ora 19:00, sa invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret abordand lucrurile intr-o maniera relaxata la Cursul de pictura: Arta Portretului, sustinut de Maria Irina Balan.

Abordand lucrurile intr-o maniera relaxata, invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret. Discutam despre cum se deseneaza sau picteaza diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura.

Vom invata cum, cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. In functie de starea pe care vrem ca portretul nostru sa o transmita, vom aborda stiluri diferite.

In acest curs vom aborda mai multe tehnici de realizare a unui portret, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

Temele cursului de pictura la care vom invata cum sa realizam un portret sunt:

  1. Notiuni de baza despre desen si caracteristicile unui portret.
    2. Portret in culoare
    3. Compozitie cu portretCurs de pictura Arta Portretului

La sfarsitul celor trei intalniri ale cursului de pictura, vom avea trei portrete, realizate in stiluri si tehnici diferite (desen, pictura si colaj) si vom dobandi notiunile de baza pentru realizarea unei lucrari din cele mai importante unghiuri (frontal, profil si semiprofil).

 

Lector: Maria Irina Balan

Data incepere: 10 august 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Cost: 180 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 160 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign