Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

64% dintre cei care lucrează acasă simt lipsa colegilor

06 septembrie 2015 Business Cover Business Cover

Munca de acasă are o serie de avantaje clare, greu de combătut, dar are și dezavantaje din care pot rezulta efecte negative asupra angajaților și implicit a productivității acestora. Întotdeauna, la prima vedere, munca de acasă pare o alternativă mai flexibilă pentru angajați, scutindu-i de lungile deplasări și de traficul aglomerat, dar acest lucru nu este valabil de prea multe ori.

În cazul în care vi se pare că munca de acasă reprezintă soluție productivă, ar fi bine să aflați că cel mai recent sondaj la nivel mondial realizat de Regus pe 44.000 de respondenți dezvăluie faptul că 38% dintre angajații ce muncesc de acasă ajung cu timpul să se simtă singuri datorită acestui mediu de muncă. De asemenea, peste 64% au declarat că le lipsește interacțiunea cu alți profesioniști din domeniu (a colegilor, cu late cuvinte), lucru specific mediului clasic de muncă, iar 32% dintre aceștia își fac griji cu privire la condiția fizică ce pare să aibă de suferit în mediul de acasă.

Deși munca departe de birou conferă senzația unei libertăți mai mari pentru angajați, acest lucru este aparent doar o iluzie deoarece peste 62% dintre aceștia au declarat că simt nevoia de a pleca mai des în călătorii, cât mai departe de casă. Un alt dezavantaj, din perspectiva familiei, îl constituie spațiul ocupat de angajat prin munca sa de acasă. Prin orientarea către acest mediu se creează un risc enorm ca angajatul să fie distras de către familie sau de a nu-i fi luată în serios munca de către membrii acesteia.

Toate aceste efecte scad eficiența finală și astfel munca de acasă nu reprezintă o soluție productivă dacă se dorește flexibilitate la locul de muncă. Pentru a fi productiv pe deplin și pentru a menține moralul ridicat al angajaților este nevoie ca mediul de muncă să fie unul profesional, echipat corespunzător și care să asigure interacțiunea cu alți profesioniști din domeniu.

Dacă doriți flexibilitate în locul de muncă și singura soluție la care v-ați gândit a fost munca de acasă, acum aveți toate motivele să uitați de această variantă și să optați pentru munca flexibilă la birou consultându-vă managerul. Regus oferă ajutor pentru a găsi spațiul de lucru perfect și încurajează orientarea către munca flexibilă. Astfel, în toate centrele Regus din România veți regăsi toate condițiile de calitate implementate cu succes în întreaga rețea mondială Regus, cel mai mare furnizor de spații de lucru flexibile din lume.

Rețeaua Regus cuprinde peste 2.300 de centre de afaceri în 106 țări și pune la dispoziție spații de lucru de înaltă calitate, echipate cu servicii complete, ce oferă o modalitate comodă de desfășurare a activității de business, fie că vorbim de o perioadă de câteva minute sau de câțiva ani. Companii precum Google, Toshiba și GlaxoSmithKline aleg Regus pentru flexibilitatea în muncă pe care o oferă și pentru facilitățile pe care le pune la dispoziție în scopul creșterii succesului afacerilor lor.

Cheia flexibilității în muncă este adaptabilitatea și de aceea Regus deschide puncte de lucru oriunde au nevoie cei peste 2,1 milioane de membri, fie că vorbim de centre ale orașelor, cartiere suburbane, centre comerciale, puncte de vânzare retail, gări, stații de alimentare cu carburanți și chiar centre comunitare.

sursa-http://www.businesscover.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign