Centrul istoric bucureștean

23 septembrie 2015 [Raiden] Bucurestii lui Raiden

„Din punctul meu de vedere, o plimbare pe Lipscani a devenit, cu părere de rău, o experiență vomitivă, jalnică. Asist cu dezgust la cum se plimbă sau sunt plimbați turiști pe străzile atât de lăudate ți „încărcate cu istorie”, fapt imposibil de văzut pentru că singurul lucru prezentat este o negare intenționată, obsesivă și perpetuă a istoriei orașului. Practic, se promovează incultura, prostia și nepăsarea, foarte frumos placate cu lemn, vitraje, copertine și presărate cu mii de scaune, cât mai variate, pentru o experiență demnă de povestit. De fiecare dată îmi asum plăcerea de a sfătui turiștii (care mai nou pozează panourile cu meniuri, mult mai interesante) să evite labirintul de scaune și mese printre care ești nevoit să te strecori.”

– Durigo Mario Gabriel, cititor Rezistența Urbană

Tocmai ați citit un comentariu primit zilele trecute de la un om care citește ce postăm pe aici. Da, este adevărat, centrul istoric bucureștean, în accepțiunea și reamenajarea oprescuană, neagă istoria însăși.

11149583_900843576656574_7780890069490757564_n

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign