Primaria Capitalei uită sa dezvolte estul Bucurestiului!

29 septembrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Cauze si convingeri

BucurestiFM iti prezinta „restanțele” Primăriei Capitalei pentru estul Bucureștiului.

ILUSTRATIE - PASAJUL MIHAI BRAVU-SPLAIUL UNIRIIIn ultimii 7 ani, Municipalitatea a reușit să finalizeze mai multe investiții de mare Infrastructură, menite să fluidizeze traficul.
Este vorba despre pasaje sub și supraterane, precum cel de la Basarab, cel de la Pipera, cel de la Mihai Bravu sau cel de la Piața Presei.
Lucrari Piata SuduluiIn plus, până la finele acestui an, ar trebui să se încheie și lucrările la pasajele de la Piața Sudului, pe sub Șoseaua Olteniței, și cel de la Ciurel, care ar urma să facă legătura între Splaiul Independenței și Șoseaua Virtuții.

Toate aceste investiții sunt orientate către nordul, vestul și sudul orașului.
Partea de est, însă, cu artere extrem de aglomerate, Colentina, Pantelimon, Fundeni, a rămas mult în urmă din punctul de vedere al acestor investiții de Infrastructură.

Astfel, până și străpungerea Doamna Ghica-Chisinau, singura investiție dată în folosință în această parte a orașului, este evitată de către șoferi, din cauza ambuteiajelor de la intersecția cu Șoseaua Colentina și de la Piața Delfinului.
In lipsa unor pasaje care să rezolve conflictele de trafic din aceste intersecții, investiția este incompletă și prea puțin folositoare.

06. Lucrari - Iancului, Pantelimon - Bucuresti FMIn 2012, Consiliul General al Municipiului București aproba construcția unui pasaj pe sub Șoseaua Pantelimon și o sumă de 30 de milioane de lei, în acest scop. Hotărârea Consiliului prevede construcția unui pasaj cu o lungime de 373 de metri, cu menținerea la suprafață a tramvaielor pe direcția Bulevardul Chisinau – Șoseaua Pantelimon.

Din păcate, de acum trei ani, nu s-a mai întâmplat nimic cu acest proiect care presupune și exproprieri.
O altă lucrare restanta este cea din intersecția de la Doamna Ghica.
Aici ambuteiajul se formează din cauza mașinilor care vin pe Șoseaua Petricani și pe Doamna Ghica și rămân blocate în intersecție.

03. Lucrari - Iancului, Pantelimon - Bucuresti FMÎncă din anul 2007 Primăria Capitalei promitea construirea unui pasaj suprateran, care să mute fluxul principal de trafic de la sol.
In anul 2008, Consiliul General al Municipiului București aloca aproximativ 35 de milioane de euro pentru acest proiect.
După cinci ani de la această alocare, responsabilii de la Primăria Capitalei spuneau că nu au renunțat la proiectul pasajului de la Doamna Ghica dar că vor să schimbe direcția acestuia, astfel încât să supratraverseze Șoseaua Colentina și urcarea să se facă de pe Doamna Ghica.
Si în cazul acestui proiect au mai trecut încă doi ani fără a se mai face vreun progres.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign