Tupeu maxim.

30 septembrie 2015 [Raiden] Bucurestii lui Raiden

Tupeu maxim. Poetul național Mircea „fă-te că lucrezi” Dinescu pune umărul la distrugerea patrimoniului construit din centrul vechi bucureștean.

Inspirat de construcția nouă și dezastruoasă ridicată pe locul a 2 case (demolate) lângă restaurantul pe care îl administrează pe str. Șepcari, Dinescu susține supraetajarea cu nesimțire a casei la parterul căreia e localul său. Ba chiar și pe mesh-ul care acoperă șantierul scrie șugubăț „Mai punem un etaj la casă!”, în stil dinescian, din popor sau topor.

Casa inițială avea o fațadă unitară, iar ca înălțime, prelua armonios linia de cornișă a casei de pe colțul cu str. Covaci și crea o perspectivă frumoasă. Acum, îngusta stradă Șepcari va părea și mai îngustă, mărginită agresiv de 2 imobile înalte.

Este încă un exemplu de distrugere cu bună știință și cu acordul autorităților a unei zone în care arhitectura veche ar trebui păstrată așa cum e și restaurată în spiritul ei inițial, nu mutilată și upgradată pentru profitul unor investitori privați, fie ei și în legătură cu poetul Dinescu.

La noi, centrul vechi se înnoiește în halul ăsta dintr-un motiv simplu: administrația primarului general suspendat Oprescu a pus accent pe profit, în detrimentul absolut al istoriei locului. Avem și noi câteva străduțe amărâte din nucleul inițial al orașului, ne batem joc cu brio de ele. Zona arată dezastruos, o poate spune orice om de bun-simț care trece pe acolo.

Bravo, ‘nea Dinescule, făcuși restaurantul mai mare, ai? Să ai poftă!

12043152_905905116150420_2094669855744525856_n

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign