Bucureştiul, între Cluj şi Sofia…

09 octombrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Cauze si convingeri

Într-un top al calităţii vieţii, făcut recent de americani, Bucureştiul ocupă penultima poziţie în Europa, iar, la nivel mondial, se plasează pe la mijlocul clasamentului.
Studiul a fost făcut în 215 oraşe, luându-se ca etalon New York-ul.

Pe bătrânul continent, Viena a devansat Zurich, iar metropole din zona noastră, precum Budapesta sau Atena, sunt înaintea capitalei României. Din ţară, Clujul este cu 50 de poziţii în faţa municipiului de pe Dâmboviţa.

Indicatorul de calitate a vieţii ia în calcul mai mulţi factori, precum puterea de cumpărare a cetăţenilor, infrastructura rutieră, gradul de poluare şi spaţiile verzi dar şi serviciile educaţionale şi de sănătate.

Faţă de anii anteriori, Bucureştiul a rămas staţionar, pe poziţia 108, în timp ce alte oraşe din regiune au înregistrat progrese notabile. Capitala României a depăşit, totuşi, Sofia.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign