Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Care sunt cele mai rezistente clădiri din Bucureşti

17 noiembrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Cutremurele, incendiile și planurile de dezvoltare ale regimului comunist au făcut dispărute zeci de clădiri de o importanță istorică. Cu toate acestea, câteva asemenea construcții au reușit să reziste secolelor, pentru a ne oferi o mai bună înțelegere a trecutului. Una dintre aceste clădiri este biserica Stavropoleos, informează imobiliare.ro. Istoria acesteia începe în anul 1724, de către arhimandritului Ioanichie, care a construit în curtea hanului său, o biserică și o mânăstire, care a fost numită Stavropoleos. Complexul a guvernat centrul Bucureștiului până la sfârșitul secolului XIX când, afectate de cutremure, biserica și hanul au fost demolate.

Un alt lăcaș de cult de o importanță monumentală pentru arhitectura românească estemanastirea radu voda mănăstirea Radu Vodă. Aceasta a fost ridicată în intervalul 1568-1577, sub domnia lui Alexandru al II-lea, strănepotul lui Vlad Țepeș. Aceasta se găsește pe o colină, în spatele blocurilor de pe bulevardul Socialismului. Acolo s-au descoperit, de-a lungul timpului, mai multe vestigii arheologice care datează din paleolitic. Clădirea era la un pas de a fi dărâmată de cutremurele din anii 1829 și 1838. Totuși, s-a decis consolidarea ei, pentru ca peste alte câteva decenii, în anul 1875, Titu Maiorescu a decis dărâmarea aproape integrală a construcției, precum și a altor mănăstiri și hanuri care erau considerate insalubre. Acesta a luat decizia în calitate de ministru al cultelor.

O altă clădire istorică, dar care impresionează și azi prin frumusețea ei, este Palatul CEC. Piatra de temelia a acestuia a fost pusă în anul 1897, în prezența lui Carol I și a reginei Elisabeta. Palatul a fost construit în locul unei mănăstiri care data din secolul XVI, care a fost demolată din cauza degradării, cu câțiva ani înainte de ridicarea Palatului CEC. Palatul CEC a fost însă demolat și apoi reconstruit în forma pe care o cunoaștem azi. Noul Palat CEC a fost terminat în anul 1900, iar construcția a fost atât de solidă încât nu a fost deloc afectată de cutremurele care s-au petrecut în acest secol.

Palatul de Justiție este una dintre construcțiile grandioase ale Bucureștiului. Construcția s-a întins pe o perioadă de cinci ani, în perioada 1890-1895, în locul vechii Curți Judecătorești.

12208789_517506765070953_6764957468181943306_n

sursa-http://www.b365.ro/care-sunt-cele-mai-rezistente-cladiri-din-bucuresti_240789.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign