În curând centrul Bucureștiului va fi pustiu…

23 noiembrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul de promulgare a unei legi care interzice funcționarea barurilor, restaurantelor, cluburilor, teatrelor și cinematografelor în clădirile încadrate în casele I și a II-a de risc seismic. Legea va intra în vigoare imediat după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Ce va însemna aplicarea acestei legi pentru Bucuresti? De la Piața Romană, pe Bulevardul Magheru, de pe Calea Victoriei, până în Centrul Istoric, zeci de cluburi, baruri și restaurante, care funcționează la parterul sau chiar subsolul unor clădiri cu bulină roșie, se vor închide, iar respectivele spații vor rămâne goale, până când imobilele vor fi consolidate.

Centrul Istoric va fi puternic marcat de prevederile acestei legi. Străzile Franceză, Blănari, Lipscani, Smârdan se vor goli de baruri, cluburi și restaurante. Însă nu doar acestea se vor închide, ci și cinematografele Cinema Pro, Patria și Scala. De asemenea, se vor închide Teatrul de Comedie, din Centrul Istoric, și Teatrul Nottara, de pe Bulevardul Magheru.

Primarul general interimar, Ștefănel Marin, a dispus inventarierea spațiilor cu probleme, în care funcționează instituții de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei, pentru a se stabili resursele financiare necesare pentru rezolvarea acestor probleme și a fi prevăzute în bugetul pe anul viitor. În acest demers, edilul Capitalei se va bucura și de sprijinul grupului de consilieri municipali ai PNL, cel mai numeros din Consiliul General.

Rezolvarea acestor probleme este, însă, una de durată, deoarece, pentru consolidarea imobilelor sunt necesare proiecte și licitații care să desemneze proiectanții și executării lucrărilor. Mai mult decât atât, efortul Municipalității ar putea fi zădărnicia de prevedere legală potrivit căreia, pentru consolidarea unui imobil, este necesar acordul tuturor proprietarilor, iar Primăria Capitalei deține în proprietate numai spațiile de la parterul clădirilor, cele în care funcționează teatrele.

Așadar, este foarte probabil ca respectivele teatre să rămână închise pentru multă vreme. La fel se poate întâmpla și cu restaurantele, cluburile sau barurile din clădirile cu bulină rosie, dacă proprietarii spațiilor în care funcționează nu dețin întregul imobil.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign