Revoluția Dezorientării, Revoluția Cringe.

05 noiembrie 2015 [Raiden] Societate

Revoluția Dezorientării, Revoluția Cringe.

Noi, cei de la Rezistenta Urbană, am fost timp de 3 ani în stradă începând cu protestele din 2012. Am strigat pentru încetarea intruziunii cercurilor de interese în viața politică și pentru respectarea legii. Am cerut spargerea monopolului politic. Am participat la modificarea legilor electorale care s-au schimbat parțial în bine, așa cum s-a putut. Dar ne-am cam săturat de proteste și scandat lozinci.

Era nevoie de o perioadă de stabilitate pentru a forma grupuri de gândire și de acțiune politică pentru a închega masa necesară înlocuirii actualei clase politice. Nu a fost timp pentru asta. Cineva presează pentru anticipate. Cine să ia locul la anticipate când abia Noua Dreaptă a reușit să își facă partid?

Majoritatea oamenilor care au venit zilele astea în Piață au fost mânați de o dorință lăuntrică de schimbare care transcede trei demisii de formă.

Multi dintre ei vor să schimbe ceva în întreaga filosofie de stat. Și în felul în care ne comportăm unul față de celălalt. Dar o bună parte din ei au fost foarte derutați. Nu există viziune. Nu există un set de reforme concrete și coerente. Și nici cine să le articuleze. Dară-mi-te să le implementeze.

Pentru a schimba ceva trebuie ca toate aceste dorințe să fie transpuse în termeni civici și politici. Este nevoie de solidaritate în acțiune și în principii.

Hai să spunem lucrurilor pe nume. Anumite organizații din Establishment au promovat aceste adunări pentru anumite scopuri politico-electorale imediate. Odată aceste scopuri atinse, oamenii au devenit lipsiti de directie. Și de reprezentare.

Anticipatele sunt exact pastila care ar impiedica apariția oricăror figuri noi în politică.

„Listele” care se fac pe Facebook de „oameni noi” sunt în fapt liste populiste pe care au fost trecuți (fără a fi întrebați) jurnaliști cu opinii de dreapta.

Președintele Iohannis cheamă consultări la Cotroceni cu Societatea Civilă. Însă cine vor fi „aleșii”? O să fie reprezentativ pentru PU? Sau cei convenabili Președinției?

Următoarea revoluție nu va mai fi în piață. Va fi în scris. Și va fi a unor oameni care au ceva concret de zis.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign