Cum se respectă istoria orașului în prezent?

10 decembrie 2015 [Raiden] Bucurestii noi

In 08.12.2015, președintele Klaus Iohannis a pus piciorul prima oară în zonele Filaret și Rahova din București. Trebuie să ținem cont că, nefiind bucureștean, nu cunoaște Capitala. A vizitat:

– Bursa Mărfurilor de la Piața de Flori Coșbuc (intersecția Căii Rahovei cu strada Uranus) – parte a ansamblului Vama București Antrepozite
– Institutul Astronomic al Academiei Române (strada Cuţitul de Argint, Parcul Carol I)

Ambele sunt clădiri de patrimoniu, iar Bursa Mărfurilor a trecut printr-un proces de reconversie de succes, după un incendiu la finalul anilor ‘9.

Iohannis e, practic, primul președinte al României care adresează direct problema patrimoniului vechi construit bucureștean, atât de demolat în perioada regimului Ceaușescu, dar mai ales atât de batjocorit în prezent.

Nu știm de ce președintele a ales aceste două obiective, cine i le-a sugerat, dar ar fi fost interesant să viziteze (în siguranță, desigur), situri precum Moara lui Asan sau Fabrica de Bere Bragadiru, vizavi de Bursa Mărfurilor. E clar un gest de imagine prin care să ajungă și la cei preocupați de soarta clădirilor de patrimoniu, dar per total un gest binevenit.

Rămâne de văzut dacă Iohannis va continua acest demers prin acțiuni concrete de consultări cu decidenții politici pentru a începe curățenia prin corupția din administrația locală (care dă autorizații de demolare aiurea) și prin mafia retrocedărilor și mafia imobiliară. Dacă doar a ieșit să-și facă poze prin oraș, Iohannis nu va rezolva nimic.

Cum se respectă istoria orașului în prezent?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign