Banii care ne streseaza

27 decembrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Societate

Grija banilor, presiunea pe care oamenii o spun asupra lor insisi si lipsa somnului sunt primele trei cauze majore de stres la nivel global se arata in cel mai recent studiu al companiei de studii de piata GfK, publicat astazi.

Studiul online a fost realizat în 22 de țări din toata lumea și a chestionat peste 27.000 de consumatori.

Top 5 mondial al surselor de stres:

-29% dintre cei chestionati au afirmat ca sunt preocupati in special de banii pentru acoperirea traiului de zi cu zi.

-27% au spus ca se supun ei insisi unor presiuni diverse,

-23% au declarat ca somnul insuficient este o cauza de stres.

-22% dintre cei chestionati sunt  nemultumiti ca nu au destul timp pentru lucrurile care îi interesează

– 19% simt presiunea  volumului de muncă pe care trebuie sa il realizeze zilnic.

Dar procentajele variaza mult de la o tara la alta:

35% dintre americani, 38% dintre polonezi, 47% dintre mexicani, 42% dintre francezi, 35% dintre australieni, 42% dintre italieni si 59% dintre turci sunt, inainte de toate, preocupati de castigarea banilor pentru  traiul zilnic.

In schimb, doar 22% dintre japonezi si 19% dintre nemti resimt o asemenea presiune.

Dintre tarile occidentale nemtii au si cele mai putine probleme cu lipsa de somn, care nici nu este trecuta in categoria primilor trei factori de stres in Germania.

Prin comparatie, lipsa de somn afecteaza 49% dintre turci.

Japonezii se declara si ei linistiti: doar 13% afirma ca dorm prea putin.

Pentru sud-americani (Mexic, Argentina si Brazilia) amenintarile criminale reprezinta un factor foartre important de stres, in timp ce europenii sunt mult mai putin preocupati in aceasta privinta.

Interesant este faptul ca Franța este singura tara în care „copiii” intra în top 5 surse de stres. Media internationala la acest capitol este de 14%, dar în Franta acest procent se dublează la 30%.

Conform studiului GfK, componenta “Top cinci cauze majore de stres” se modifica si în functie de varsta:

Persoanele între 15 și 39 de ani inregistreaza aceiași cinci factori care conduc in topul mondial, desi ordinea difera pentru fiecare grupa de varsta.

După 40 de ani, oamenii percep din ce în ce mai puțin drept factor major de stres volumul de munca, inlocuind acest element cu grija pentru sanatate.

Pentru cei cu varsta de 50 de ani si peste,  grija fata de un membru al familiei (bolnav, in varsta, sau cu alte nevoi sau probleme) apare pentru prima data intre primele cinci cauze majore de stres.

Oamenii peste 60 de ani sunt preocupati de amenintarile din lumea exterioara, cum ar fi dezastrele naturale, sau terorismul.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Tag-uri: , ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign