Ia priviți pe ce aruncă Primăria Generală 2 milioane euro + 615.000 euro suplimentare buget

21 decembrie 2015 [Raiden] Bucurestii noi
Monumentul „Aripi”, dedicat Luptei Anticomuniste, amplasat până la sfârşitul anului în Piaţa Presei
(foto modernism.ro)

Ia priviți pe ce aruncă Primăria Generală 2 milioane euro + 615.000 euro suplimentare buget: pe un monument gigantic, amplasat în rondul de la Piața Presei acum, la final de an, când toată lumea e ocupată cu pregătirile de sărbători.

Monumentul rezistenței anticomuniste a apărut ca idee în 2004 și abia acum a fost implementat. Inițial, trebuia să ia locul statuii lui Lenin în fața Casei Presei, dar odată acu apariția pasajului subteran, amplasamentul a fost mutat în centrul intersecției.

Monumentul e alcătuit din 3 aripi din oțel inoxidabil, cântărește 102 tone și are o înălțime de 24 de metri. Va fi pus pe un soclu acoperit cu granit de culoare roșie, cu o înălțime de 6 metri. Monumentuă ăsta, cu înălțime totală de 30 de metri, va depăși Arcul de Triumf (27 de metri).

Rezistența anticomunistă nu se putea comemora decât printr-un monument inutil și costisitor. Încă o dată, Primăria demonstrează că este străină de prioritățile contribuabililor care-i pompează bani în buget.

Rezistența anticomunistă trebuie în primul rând amintită prin predarea în școli a istoriei adevărate a comunismului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign