Biserica,popi si Ciolos

09 decembrie 2015 Bucurestii Vechi Si Noi Societate

de Ivo BOBAL!

Dupa cum stiti, scriu doar cand am ceva de spus, in rest, tac, stau in banca mea si imi vad de treaba. Bun, trecem peste. Zilele trecute auzeam la radio stirea cu zero bani pentru biserica in 2016, mai sa dansez de fericire! Sincer, mi-am zis “uite, intr-un final pot spune ca in tara aceasta se fac progrese”. Dar stai asa… ca intre timp s-a schimbat schimbarea…

Tot la radio aud in ziua urmatoare faptul ca, pana la urma, ceva bani tot se vor da… Sa fac combustie spontana, nu altceva… Acuma, ma gandesc ca inainte sa il sune Dani pe premier (Dani = Patriarhul), cineva i-a spus lui Ciolos ca aceasta mutare nu este buna pentru imaginea anumitor partide si ca ii vor sari pensionarii si credinciosii fanatici in cap… Nu mi-as fi facut griji, ar fi fost ceva ca si iesirea in strada pentru a-l readuce inapoi pe Ponta ca si premier… Ati vazut cati oameni au iesit in strada pentru asta, asa-i?

Pentru mine, bisericile sunt monumente ale unei lumi apuse. Repet, asta inseamna pentru mine, pentru pensionari si pupatori de moaste este locul unde se strang duminica dimineata pentru a compara imbracamintea. Parerea mea este ca bisericile ar trebui sa fie locatii turistice, unde sa vina viitorii nostri copii si sa se minuneze la ce “puneam botul” – drept urmare, avem 18.300 de locatii turistice…

Continuam: Daca adunam cei 33.258.426 de euro pe care i-a primit BOR in 2014 si cei 39.775.280 de euro in 2015, rezulta o suma de 73.033.706  de euro… in doi ani, pentru… Habar nu am pentru ce.

Ce as putea face eu din acesti bani stransi in 2 ani:

  1. cca 30 de km de austorada (in 10 ani = 150 de km de autostrada = uite banii pentru autostrada Sibiu – Pitesti)
  2.  sau 2086 de case (35K de euro o casa) pe care sa le vand familiilor tinere care isi doresc una (deci banii se intorc inapoi la buget)
  3.  sau 1 spital cu 1000 de paturi (in 10 ani = 5 spitale)
  4.  sau 24.344 de hectare impaduriti cu Paulownia (ceva copac care creste enrom de rapid) iar la vanzarea lui, profitul este de 100% (deci ne si dublam acesti bani in 10 ani)
  5.  sau 324.999 de panouri fotovoltaice de 2×1 metri – tind sa cred ca acestea ar putea genera curentul pentru aprox 5 orase de peste 150K de locuitori… (In 10 ani – 3,75 de M de cetateni au, fie curent gratuit (ce naiv sunt,) fie curent ieftin!)

Orice alte idei sunt binevenite! Si acuma va intreb, ce a facut biserica din acesti bani, sau mai bine, ce vrea sa faca cu ei? Un sit turistic?! Un loc de pupat moaste?!

In concluzie, sper ca biserica sa nu primeasca bani de la buget, serios, nu imi doresc ca popii sa-si plimbe fundurile in masini bune, masini pentru care nu au muncit!

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa-001

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa-003

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa-004

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa-006

Toate pozele sunt de pe stepanadrian.ro

Nu mi se pare corect ca un popă sa aiba bani negri la discretie si sa nu fie inchis pentru spalare de bani si evaziune fiscala! Daca taxa de nunta este 1.000 de lei, iar taxa de botez este 500… Cate nunti sunt intr-un an? Cate botezuri? Conform unei statistici, in Romania se nasc cca 200K de copii intr-un an, de unde trag urmatoarele concluzii:

Daca estimarile mele ar fi corecte, rezulta o suma totala de 38.202.247 de euro pe care biserica ii incaseaza anual, fara sa plateasca dari la stat… Pe bune?!!!  Iar in aceasta ecuatie nu punem banii pe care preotii ii cersesc inainte de orice sarbatoare, pentru “sfintirea” cu trafaletul, pentru inmormantari, icoane vandute, lumanari vandute… Pfoai ce industrie si-au creat acesti oameni si ce prosti suntem ca o sustinem…

Oricum, sunt curios cum va juca Ciolos aceasta carte… L-as incuraja sa revina la ideea initiala de zero bani din buget pentru BOR, i-as propune si impozitarea veniturilor bisericesti, iar la comentariul lui Dani (cel cu retrogedarea averilor catre biserica) i-as spune ca inainte ca pamantul acela sa fie “al bisericii” era al tarii… Deci nu ai ce sa le dai inapoi, ba chiar le-as cere sa inapoieze statului si sutele de mii de hectare de padure pe care le are “biserica”.

Inchei prin a sustine ca: “Biserica este o institutie publica in care se compara hainele in ziua de duminica, locul unde platesti pentru servicii inexistente si mai si vorbesti cu prieteni imaginari” Bine ca prietenii imaginari nu iti raspund, ca atunci toti acesti prieteni din jurul tau ar arata cu degetul si ar spune ca esti nebun. Inclusiv Dani!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign