Gunoiul de la Piaţa Gemeni

03 decembrie 2015 The Hungry Mole Bucurestii noi

scris de Ando

Vă mai aduceţi aminte de magazinele Coleus apărute în primii ani, după decembrie 1989?

Cel mai vestit se afla pe bulevardul Dacia, la doi paşi de Piaţa Gemeni:

In plină glorie, câţiva ani a fost lăudat şi de presă pentru „estetica stradală” după cum vedem şi în acest detaliu extras din ziarul Libertatea (17/18 decembrie 1993) – găsit în arhiva Amos News.

Anii au trecut şi vârtejul vremurilor a măturat magazinele Coleus (între timp, mai apăruseră: încă unul la doi paşi mai încolo, tot pe bd. Dacia – la intersecția cu str. Toamnei -, şi alte două pe Colentina, în zona Bucur Obor) împreună cu altele de pe acea listă. Mă interesează mai puţin cauzele falimentului. Ceea ce mă deranjează sunt „urmele” lăsate în decorul oraşului.

De mulţi ani de zile, clădirea fostului magazin de lângă Piaţa Gemeni arată astfel:

O mizerie în plină stradă. Mă întreb: oare în administraţia primăriilor (a sectorului 2 şi a municipiului) nu mai există acei inspectori de teren care să treacă şi pe acolo şi să se întrebe „ce e dom’le cu coşmelia asta, a cui e şi ce trebuie făcut ca să eliminam cloaca asta de gunoi?”.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign