În comunism, pe strada Isvor / Izvor

28 ianuarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa: arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti

În comunism, pe strada Isvor / Izvor, frontului de clădiri cu numere pare îi lipsea numărul 18, nr. 16 fiind ultima clădire din insula de construcţii de la Splai, unde întorceau tramvaiele, iar nr. 20 era prima casă de după intersecţia cu Bd. 1907 / Str. Uranus.
În centrul imaginii este imobilul de la nr. 18, demolat în anii ’40, cel mai probabil pentru a se elibera axa Uranus – Pod Izvor – Schitul Măgureanu. În această fotografie se poate distinge cu greu că la parterul clădirii, pe colţ, funcţiona un magazin Nivea.
În partea stângă a cadrului se vedea prima clădire de pe Bd. 1907 (Bd. Principele Mircea în interbelic), la nr. 2A; în spatele acesteia se relua strada Isvor. Pe partea dreaptă, gardul din lemn mărginea spaţiul verde de pe dealul cu Arhivele Statului.
Pe fundal, Palat al Ligii Culturale, la baza căruia funcţionează astăzi Teatrul Bulandra (Sălile Liviu Ciulei şi Laborator).

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign