Trei întrebări

13 ianuarie 2016 The Hungry Mole Bucurestii noi

scris de Ando

Prima: Ce se mai întâmplă cu Palatul Telefoanelor?

Ultima intervenţie oficială legată de acest subiect  este cea din 11.02.2015, a fostului ministru M.S.I. , Sorin Grindeanu.

Întrebat în ce stadiu se află interesul Telekom de a valorifica Palatul Telefoanelor, ministrul pentru Societatea Informaţională a precizat că, la momentul actual, nu e nimic clar în privinţa ofertei.

“În ceea ce priveşte Palatul Telefoanelor, nu prea a mai fost interes din partea companiei respective. Îmi spuneau colegii noştri din Consiliul de Administraţie că nu s-a mers până la capăt la sfârşitul anului trecut (n.n. 2014), astfel încât nu a mai fost pe ordinea de zi (…) Ceea ce pot să vă spun în acest moment este că, din informările pe care mi le-au făcut colegii noştri din Consiliul de Administraţie, e că acest proces a părut foarte rapid pe finalul anului trecut(n.n. 2014), dar lucrurile nu mai par aşa de prioritare. Nu e nimic clar legat de oferta respectivă…”

Pe de altă parte, e bine de ştiut că între 1995-2005, clădirea palatului – care se află pe lista monumentelor istorice – a fost supusă unui amplu program de consolidare pentru care  statul român a cheltuit cca. 1  milion de euro,  iar statul este – prin M.S.I. – acţionar la Telekom România.

Deci, până la urmă, se vinde Palatul? Şi îl cumpără statul, cum mi se pare normal?

—————

A doua întrebare: De nu mai ştiu câţi ani, într-unul din cele mai selecte cartiere ale oraşului zace, nefolosit, şi se părăgineşte în linişte cochetul stadion Cotroceni

Nu mi se pare normal ca o asemenea arenă sportivă să fie, ani de zile, scoasă din circuit. In interesul bucureştenilor care au prea puţine posibilităţi civilizate şi accesibile să practice sportul, mi s-ar părea  de exemplu, firesc ca ministrul sportului să-l ia de mână pe primarul Capitalei şi să intervină în această chestiune pe lângă Inalt Veşnicia Sa, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR – pentru că BNR, din câte cunosc, este proprietarul stadionului. Din păcate, cam adie o “briză” de… mall în jurul acelui teren. Poate sunt doar zvonuri.

—————

Şi, în sfârşit, întrebarea nr. 3: unde e acum statuia lui Lenin?

Au trecut aproape 26 de ani de când, prietenul nostru Cristian Malide a imortalizat pe peliculă ultima zi a statuii lui Lenin pe soclul din faţa Casei Scînteii.

De acolo, statuia a plecat în “exil” şi a stat mult timp cu nasul în pământ, lângă zidul care mărgineşte parcul Palatului Mogoşoaia.

Dar, fiind vorba de mult bronz, material foarte valoros şi căutat, statuia era în permanent pericol să fie tranşată de cei “interesaţi”. Aşa că a fost mutată. Unde? In pepiniera Toboc din Tei, am aflat şi eu, destul de târziu.

Am tot lălăit-o şi n-am ajuns acolo să fac poze, dar anul trecut,  am făcut o captură de pe instantstreetview

Se văd două statui. Bănuiesc că a doua este a lui Petru Groza.

Ei bine, la începutul acestui an, am reuşit în sfârşit să ajung la locul faptei, decis fiind să pozez statuile…

“A, păi nu mai sunt aici. Le-au dus.” m-a informat cu seninătate un paznic. Unde ? Habar n-a avut să-mi spună.

Aşadar, unde sunt, acum, statuile?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign